23948sdkhjf

Nordjysk affaldsfusion en realitet: CEO og vicedirektør er nu på plads

AVV I/S med base i Hjørring og  I/S Reno-Nord med base i Aalborg er pr. 1. januar 2022 fusioneret til et samlet affaldsselskab.

Det er de seks ejerkommuner bag det nye selskab Brønderslev, Hjørring, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild og Aalborg, der har iværksat fusionen. 

Ny direktør for det samlede selskab bliver Thomas Lyngholm, som indtil nu har været direktør i Reno-Nord. 

Tidligere direktør i AVV, Steen Madsen er overgået til stillingen som vice-direktør i selskabet, som endnu ikke har fået noget nyt navn. 

Det er tidligere meldt ud at en ny bestyrelse for det samlede selskab skal vælge et nyt navn, hvorfor hele fusionen og altså også det nye selskab har gået under arbejdstitlen I/S Reno-Nord.

Et stærkt hold

Den daglige drift vil ikke være påvirket af fusionen, men det nye selskab går en fremtid i møde, som en vigtig løftestang for den grønne omstilling og et cirkulært Nordjylland. 

- Når vi samler kræfterne, kan vi virkelig spille aktivt ind i den Klimaaftale, som Regeringen i 2020 lancerede for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, siger Thomas Lyngholm.

Han suppleres af Steen Madsen:

- De to selskaber har allerede arbejdet sammen om flere vigtige områder og indgik i 2017 en samarbejdsaftale om bl.a. plastaffald og affald til deponi. Med udgangspunkt i den nye klimaplan sætter vi nu et stærkt hold, der kan løfte opgaven her i Nordjylland.     

Miljø, økonomi og socialt ansvar

Klimaplanens hovedmål – øget genanvendelse og nedbringelse af CO2-udledningen – har AVV og Reno-Nord længe arbejdet fokuseret med på hvert sit felt: AVV med iværksættelse af en lang række tiltag for direkte genbrug og cirkulær økonomi og Reno-Nord med etableringen af Danmarks første sorteringsanlæg for plast- og metalaffald fra borgere.

Fusionen samler alle de gode ressourcer og giver mulighed for at arbejde videre med den tredobbelte bundlinje, hvor både miljø, økonomi og social ansvarlighed spiller ind, fortæller Steen Madsen i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne sikre endnu større udbredelse af f.eks. tiltagene for cirkulær økonomi, og her er den nye Ressourcepark, som er under udvikling sammen med Aalborg Kommune, en vigtig og spændende mulighed. Og så har vi et ønske om at styrke de socialøkonomiske arbejdspladser der, hvor det kan lade sig gøre, siger Steen Madsen.

Sektorkobling og grønne brændstoffer

Et andet, vigtigt fokusområde for det nye selskab bliver sektorkobling, hvor indfanget CO2 fra energianlæggenes affaldsforbrænding kan indgå i Power-to-X-anlæg, der fremstiller grønne brændstoffer til bl.a. skibe.

Reno-Nord indgår sammen med Aalborg Forsyning og investeringsselskabet Copenhagen Infrastructure Partners i samarbejdet om et nyt anlæg, der skal opføres ved Nordjyllandsværket i Aalborg. Et område, der rummer store perspektiver for fremtiden og muligheder for det nye selskab, forklarer Thomas Lyngholm:

- Her kan vi som et stort affaldsselskab virkelig gøre en forskel, fordi vi har volumen til at levere CO2 til at drive de nye, innovative teknologier, siger han.

Dedikeret personale og bredt forankret bestyrelse

Sammenlægningen af AVV og Reno-Nord, som hidtil har haft hovedsæde i hhv. Hjørring og Aalborg, får ikke nogen umiddelbar betydning for den konkrete hverdag på de to arbejdspladser. Begge steder bevares anlæg og administration – men med oplagte muligheder for samarbejde og udveksling på tværs.

Fusionen handler ikke om rationaliseringer, men om at stå styrket sammen, understreger ledelsen.

Det nye affaldsselskab får en bestyrelse med to medlemmer udpeget af henholdsvis Brønderslev Kommune, Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune og Rebild Kommune, tre medlemmer fra Hjørring Kommune og seks medlemmer fra Aalborg Kommune. 

Artiklen er en del af temaet Navnenyt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109