23948sdkhjf

Nu er det sikkert og vist: Stor nordjysk affalds-fusion en realitet

De seks nordjyske ejerkommuner bag Reno-Nord og Affaldsselskabet Vendsyssel Vest  (AVV) har nu vedtaget en sammenlægning af de to affaldsselskaber. 

 Det sker pr. 1. januar 2022.

Sammenlægningen af de to selskaber har altså fået politisk opbakning i de seks ejerkommuner – Brønderslev, Hjørring, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild og Aalborg kommuner.

- Baggrunden for sammenlægningen er en fælles ambition om at fremtidssikre og omstille affaldssektoren i Nordjylland til cirkulær økonomi. Sammen ønsker de seks kommuner at være førende på fremtidens marked for ressourceudnyttelse og affaldshåndtering. Det skal ske ved at løse opgaverne på nye og smartere måder til gavn for miljø, borgere og virksomheder, skriver Hjørring Kommune i en pressemeddelelse. 

De seks kommuner er enige om, at de vil leve op til den nationale Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi og målet om, at Danmark skal have en klimaneutral affaldssektor i 2030 og et samfund, hvor man genbruger og genanvender langt mere affald i stedet for at brænde det af.

Det fælles selskab kan opnå en større volumen i de forskellige affaldstyper, hvilket giver bedre muligheder for afsætning og en bedre udnyttelse af kapaciteten på affaldsforbrændingsanlæggene og deponi.

Fleksibelt samarbejde

Samarbejdet i det nye fælles affaldsselskab bliver fleksibelt, så hver enkelt ejerkommune kan deltage i de dele af samarbejdet, som giver mening i den respektive kommune – for eksempel drift af genbrugspladser, sortering og håndtering af forskellige affaldstyper mm.

- Hvis ejerkommunerne skal opnå de ønskede synergier ved fusionen, er det dog samtidig vigtigt, at alle kommuner forpligter sig og udnytter mulighederne for at samarbejde om flere fælles løsninger end dem, AVV og Reno-Nord varetager i dag. I fremtiden vil andre kommuner også kunne tage del i samarbejdet på samme vilkår som de nuværende partnere, fremgår det af pressemeddelelsen.

Bestyrelsen i det nye affaldsselskab bliver sammensat af to medlemmer udpeget af henholdsvis Brønderslev Kommune, Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune og Rebild Kommune, tre medlemmer fra Hjørring Kommune og seks medlemmer fra Aalborg Kommune.

Da Aalborg samlet ejer 47,48 procent af et nyt sammenlagt selskab, falder formandsposten her. En ny bestyrelse skal afgøre, om det nye selskab skal have et andet navn, men arbejdstitlen har indtil nu været I/S Reno-Nord.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109