23948sdkhjf

European Energy trumfer opjustering – og vil vokse over 30 pct. i 2021

European Energy overgår sine egne forventninger til det forgangne år. Det nyligt offentliggjorte årsregnskab viser, at energiudvikleren i 2020 opnåede et driftsresultat, ebitda, på ca. 459 mio. kr. Det er en stigning på 38 pct. siden 2019 – og hele 82 pct. på tre år.

Desuden er det mere, end hvad European Energy selv havde regnet med, da man først på året opjusterede forventningerne til 2020. Størstedelen af væksten skal da også findes i årets sidste måneder, hvor man  formåede at mere end tredoble ebitda i forhold til de tre foregående kvartaler.

Omsætningen faldt til knap 1,6 mia. kr. fra ca. 1,8 mia. kr. i 2020. Det skyldes blandt andet coronakrisen, som har skabt forsinkelser.

Men den internationale virksomhed med hovedsæde i Søborg har også brugt året på investeringer i seks nye kontorer og 55 nye medarbejdere. Således er European Energy nu til stede med kontor i ni lande og har aktiviteter i 16 lande.

Nye forretningsben skal sikre ny vækst

2020 blev også året, hvor European Energy kastede sig over et nyt forretningsområde: Power-to-X. Det skete med en investering i e-methanol-selskabet REintegrate. Desuden har datterselskabet Victor Energy Solutions set dagens lys – en virksomhed, der giver European Energy en bid af markedet for varmepumper

Dermed er den grønne energipalet udvidet fra de solcelle- og vindmølleparker, som European Energy ellers er kendt for at etablere på flere kontinenter.

- Vores forretning ekspanderer – ikke kun i nøgletal, men også i muligheder. Det gør vores forretning mindre sårbar over for pludselige ændringer i vores branche eller endda i tilfælde af en uventet krise, som en global pandemi, udtaler adm. direktør Knud Erik Andersen i ledelsesberetningen til årsregnskabet.

Derfor har han også høje forventninger til det år, vi lige er gået ind i. Her regner ledelsen med at kunne lande et driftsresultat på 600 mio. kr., altså en vækst på 31 pct.

En del af den vækst skal komme fra driften af energianlæg, som European Energy selv driver og sælger elektriciteten fra. Sidste år voksede den andel af forretningen til ca. 322 mio. kr. fordelt på 402 MW, og elproduktionsmulighederne forventes at stige i år.

European Energy producerede i alt 632 GWh sidste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143