23948sdkhjf

European Energy skyder millioner i varmepumpesatsning

European Energy har i de senere år særligt markeret sig som energiudvikler på vindmølleparker og solenergiprojekter. Nu sender de millioner i et nyt selskab, der skal levere varmepumpeløsninger i stor skala.

European Energy etablerer selskabet Victor Energy Solutions, som skal levere varmepumpeløsninger til Danmark og resten af det europæiske marked. 

Selvom danskerne i stigende grad får grøn elektricitet igennem deres stikkontakter, er der stadig længe til, at fjernvarmen kan kaldes for grøn.

I dag kommer mindre end én procent af al den energi, som danskerne bruger på varme, fra vind og solparker.

Det er altså et stort reduceringspotentiale gemt i at elektrificere opvarmningen af danske hjem og vende ryggen til den traditionelle opvarmning gennem afbrænding.

- Det er vigtigt, at European Energy er på forkant med elektrificeringen og ser på, hvor virksomheden bedst kan bidrage til at forædle brugen af vedvarende energi og levere helstøbte grønne løsninger til samfundet. Her er elektrificeringen af fjernvarmen et oplagt område, hvor vi i de kommende år ser en rivende udvikling, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør for European Energy, i en pressemeddelelse.

- Jeg er derfor meget tilfreds med, at Ole Nygaard, der har en mangeårig erfaring inden for varmeområdet, vil indgå et samarbejde med European Energy-gruppen og bidrage med hans viden og ekspertise til at sætte fart på den grønne omstilling.

Et godt fundament til fremtidens anlæg

European Energy etablerer selskabet sammen med Ole Nygaard, der er direktør for Victor Energi- og Køleteknik, og som har en mangeårig erfaring med at designe og bygge varmepumpeanlæg til fjernvarmesektoren.

- Der er fart på den grønne omstilling i fjernvarmesektoren i disse år. Den udvikling skal vi fastholde og fortsætte. Jeg tror på, at vi med European Energys stærke tilstedeværelse i ind- og udland samt den erfaring, som jeg kommer med, har det helt rette fundament for i fremtiden at levere anlæg, der kan levere grøn varme til konkurrencedygtige priser, siger Ole Nygaard.

Det nye selskab er ejet af European Energy, Ole Nygaard og investoren Christian Riisberg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094