23948sdkhjf

European Energy køber bid af dansk PtX-virksomhed

European Energy kan nu også kalde sig e-metanol-producent.

Virksomheden har netop skrevet under på en aftale om ejerskab af en del af REintegrate, der giver virksomheden medindflydelse i udviklingen af e-metanol i Danmark til transport og industri.

REintegrate har allerede markeret sig som den første danske virksomhed på kommerciel basis, der kan producere grønt brændstof ved hjælp af grøn strøm og CO2 fra danske biogasanlæg.

- Investeringen gør det muligt for os at realisere vores ambition om at få produceret e-metanol i storskala og dermed bidrage til, at Danmark får taget hul på den grønne omstilling af transportsektoren og kemisk industri, men det giver os også mulighed for at få knyttet en central, europæisk spiller i den grønne omstilling tæt til vores virksomhed, siger Lars Udby, administrerende direktør Lars Udby

Flere anlæg på vej

Ifølge Knud Erik Andersen, der er adm. direktør i European Energy, skal aftalen mellem European Energy og REintegrate bane vejen for flere Power-to-X-anlæg rundt om i Danmark, men også uden for Danmarks grænser.

- Vores involvering i REintegrate vil gøre det muligt at bygge flere anlæg rundt om i Danmark, men da vi også har solenergiparker og vindmølleparker i det meste af Europa, vil vi også eksportere vores anlæg til andre markeder, siger Knud Erik Andersen, der påpeger, at investeringen er virksomhedens første – men ikke sidste – økonomiske bidrag til regeringens og energisektorens vision om at koble andre sektorer på den grønne omstilling af vores energi.

Fremtidens PtX er subsidie-fri 

Udvikling af grønne brændstoffer er stadig på et tidligt stadie, og de første spæde skridt i udviklingen af en egentlig PtX-industri kræver et tæt samarbejde med alle aktører - herunder staten – for at få skubbet gang i udviklingen.

Men både REintegrate, European Energy og Circle K, der i sidste uge lagde beslag på alt den eMethanol, som selskabet kan producere i de kommende år, anser det dog som realistisk at få priserne på e-metanol så langt ned, at det på sigt ikke kræver subsidier.

- Hvis vi placerer vores PtX-anlæg hensigtsmæssigt, kan vi levere den grønne strøm til PtX-anlæggene med minimal belastning af nettet. Hermed bør det være muligt at sikre den billige grønne strøm, som muliggør konkurrencedygtige PtX produkter, siger Knud Erik Andersen.

European Energy har tidligere offentliggjort, at man anser Stigsnæs som en anden mulig Power-to-X-lokation, ligesom Kalundborg og Aabenraa også er oplagte steder til etablering af PtX-produktion. 

European Energy bliver minoritetsejer af REintegrate og træder samtidig ind i ledelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125