23948sdkhjf

Medie: Kinesisk talentjagt drøftes i Det Udenrigspolitiske Nævn

Efter det er kommet frem at mindst 30 forskere i Danmark er blevet rekrutteret af det kinesiske talentprogram 1000 Talenter, der kædes sammen med industrispionage, skal sagen nu diskuteres i Det udenrigspolitiske Nævn. 

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi desværre har oplevet aggressiv adfærd fra Kina i en lang række sager, blandt andet i forhold til industrispionage. Derfor bliver vi nødsaget til at følge op på de her sager, hvor der er mistanke om, at der er foregået noget, som ikke burde være foregået, siger Michael Aastrup Jensen, som er næstformand for Det Udenrigspolitiske Nævn til Politiken. 

Når sagen om den mulige industrispionage skal diskuteres i Det Udenrigspolitiske Nævn vil det blive i et aflytningssikret rum, hvor telefoner og andet elektronisk udstyr er bandlyst. 

Otte af de omtalte 30 forskere opererer inden for vindenergi og er tilknyttet danske universiteter samt Vestas og Siemens Gamesa. 

Udenlandske efterretningstjeneste advarer mod programmet. I USA er der ført flere retssager mod 1.000- talent-forskere, der er blevet dømt for industrispionage. 

Ifølge Michael Aastrup Jensen vil det være oplagt for Danmark at forhøre sig hos andre lande, der i øjeblikket undersøger programmet, heriblandt USA, Canada og Japan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093