23948sdkhjf

Om fem år er vi solgt til en global spiller eller selv gået på Børsen

Erhvervsmanden Palle Damborg har haft en del af sine penge investeret i Wise Home siden 2017. I sin tid købte han ind på selve grundideen - men med den seneste kapitaludvidelse, så er han slet ikke i tvivl om, hvilket potentiale Wise Home har.

Læs artiklen om Wise Home her: Revolutionen fra Ry: Skal data sænke vores forbrug?

- For tre år siden var jeg er jo sådan en udefrakommende erhvervsmand, der ikke kendte meget til Proptech ( property Technology) eller boligudlejning. Så jeg var lidt som en naiv investor som snusede lidt på, hvor der er nogle spændende ting, man kan investere i, fortæller Palle Damborg. Men de seneste år har gjort ham klogere. Nu er han formand for bestyrelsen hos Wise Home.

- Jeg var jo også med i den sidste runde henover sommeren, hvor vi fik syv nye investorer ind. Og det de køber ind på er, at Wise Home er så markant foran på hele den her automatiseringsmodel, som rammer perfekt ind i bølgen med grøn omstilling. De køber også ind fordi Wise Home har et “proof of concept”, som vi siger på godt jysk. Alle investorer køber jo ind fordi, at de mener, at det vil være en god forretning, siger Palle Damborg.

Hvilket potentiale ser du for virksomheden?

- Wise Home bliver stort. Rigtig stort. Om fem år er virksomheden enten solgt til en meget stor global, industriel spiller eller også er virksomheden selv kommet på børsen. For det er så logisk rigtigt, det vi gør. Vi har været igennem alle de udfordringer, som en start-up har, hvor Per som ene mand skulle løfte samtlige opgaver i hele butikken. Nu ansætter vi en rigtig stærk kandidat fra IT-branchen til at løfte hele delen med forretningsudvikling. Vi har fået kapitalgrundlaget på plads og nu gør vi de rigtige ting. Wise Home kan rykke noget hurtigere, end vi oprindeligt havde håbet på, da vi rullede asfalten ud, mens vi kørte. Det er benhårdt, at skulle tjene pengene til det næste skridt, siger Palle Damborg.

Er der ingen faremomenter i horisonten?

- Havde du spurgt mig for tre år siden, så kunne vi jo se fare overalt. Især i forhold til likviditeten. Nu er vi bakket op af Vækstfonden og Innovationsfonden og er kommet på radaren mange steder. Så vi oplever støtte mange steder fra, fordi at det er åbenlyst, at Wise Home er teknologisk på forkant, og at vores produkt og koncept er banebrydende, siger Palle Damborg og fortsætter;

- Nu er Wise Home langt mere professionaliseret med både investorer, der sikrer kapitalgrundlag, men det kendetegnende ved netop vores investorer er, at de næsten alle sammen har store ejendomsporteføljer. Så de kommer jo både med gode og kloge penge og så bliver de jo også kunder i forretningen fra dag et. 

- Jeg har været involveret i mange start-ups og har set hvor galt, det kan gå, når man bliver ambitiøs og vil nå det hele på den halve tid. Vi er meget realistiske omkring virksomheden, om udviklingen af virksomheden og potentialet for virksomheden, siger Palle Damborg.

Læs artiklen om Wise Home her: Revolutionen fra Ry: Skal data sænke vores forbrug?

Artiklen er en del af temaet Magasinet Forsyning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094