23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Udvidelse af fjernvarmeanlæg
Lolland Kommune har sendt forslag til lokalplan 360-111 Udvidelse af fjernvarmeanlæg i Rødby i høring fra 7. februar til 4. april.

Baggrunden for lokalplanlægningen er Rødby Varmeværks ønske om at etablere et moderne og tidssvarende produktionsanlæg for dermed at kunne sikre varmeforsyningen i Rødby.

Rødby Varmeværks eksisterende 6,3 MW halmkedel står for udskiftning senest i år 2020. Det er ikke muligt at installere en ny kedel i den eksisterende kedelbygning, og det er derfor nødvendigt at opføre et nyt varmeværk bestående af ny kedelbygning med tilhørende brændsels- og askelager. Dertil kommer også nye tekniske elementer som skorsten og akkumuleringstank./Lolland Kommune

Vindmøller
Jammerbugt Kommune har offentliggjort et forslag til kommuneplantillæg og et forslag til lokalplan med tilhørende VVM-redegørelse for opførelsen af vindmøller ved Rendbæk Øst.

Det er planen, at der skal opføres 16 vindmøller 3,6 - 4,3 MW med en totalhøjde på 150 meter.

Jammerbugt Kommune og Dansk Vindenergi ApS er vært ved et informationsmøde om projektet i dag.

På mødet fortæller Jammerbugt Kommune og Dansk Vindenergi ApS om, hvad projektet kommer til at betyde for de omkringboende./Jammerbugt Kommune

Udskiftningen af armaturer
Teknisk udvalg i Frederikssund Kommune besluttede på sit seneste møde at anbefale byrådet, at der anlægsbevilges 1,6 mio. kr. til et energibesparende projekt, der går ud på at opgradere 600 Københavnerlamper ved at udskifte gamle energikrævende lyskilder til LED.

Frederikssund Kommune har cirka 1200 armaturer med et forbrug på over 70W. 600 af disse armaturer er Københavner armaturer. Indsatsen i disse armaturer kan med fordel skiftes til LED, så forbruget kommer ned på 30W pr armatur, hedder det i mødereferatet./Frederikssund Kommune

Biogasanlæg 
Vesthimmerland Biogas ApS ønsker at etablere et nyt biogasanlæg på adressen Holmevej 98, Farsø. 

For at det kan lade sig gøre, er der udarbejdet forslag til nyt plangrundlag og miljørapporter, som har været i høring og som nu indstilles til endelig vedtagelse i Vesthimmerland byråd. 

Det samlede anlæg består af tankanlæg, plansiloer, kedelanlæg, skorstene, bygning til teknikrum, mandskabslokaler, lager m.v. /Vesthimmerland Kommune

Forsyningsledning
Efter endt høring indstilles et projektforslag for etablering af en forsyningsledning fra Odder Varmeværk til Gylling-Ørting-Falling Kraftvarmeværk nu til endelig godkendelse i Odder byråd. I første omgang tager miljø-, teknik- og klimaudvalget stilling i sagen på tirsdag.

Projektforslaget lyder på etablering af en forsyningsledning på 7,5 km og to pumpestationer./Odder Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078