23948sdkhjf

Energikæmpe beskylder konkurrent for at bryde loven med kampagne mod bonusfest

Det forbrugerejede energiselskab Andel truer Ewii med retslige skridt, hvis ikke konkurrenten stopper kampagne mod de såkaldte energikøbmænds bonusfest

Andel vil ikke finde sig i det jyske energiselskab Ewiis markedsføring mod de enorme millionbonusser i energibranchen. 

Derfor truer Andel nu med krav som erstatning og vederlag, skriver Finans.

Sammen med NRGi ejer Andel energihandelskoncernen Energi Danmark, hvor tre medarbejdere optjente bonusser på trecifrede millionbeløb i 2022. Alt imens elpriserne var på himmelflugt og pressede både virksomheder og private.

LÆS OGSÅ: Energi Danmark opsiger energihandlere grundet bonusser

Det er Andels advokater, der har sendt et brev til Ewii, hvor de kræver, at det jyske energiselskab ophører med at bruge to annoncer, som Ewii har brugt i sin markedsføring i kølvandet på afsløringerne af de såkaldte energikøbmænds bonusser.

Afsløringerne fik Ewii til at indrykke to annoncer med teksten "Nej tak til urimelige bonusser" og "Få din strøm fra et energiselskab, der har en grænse på både elpris og lønbonusser." Annoncerne er blevet indrykket i dagblade og online.

Andels advokater mener, at sådanne annoncer er i strid med markedsføringsloven, og at de endvidere er vildledende, da de trecifrede millionbonusser ikke er blevet udbetalt.

Hverken Andel eller Energi Dannmark er nævnt i annoncerne. Alligevel mener advokaterne, at annoncerne henviser indirekte til Andel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.524