23948sdkhjf

Copenhagen Offshore Partners indtager Holland

Danske Copenhagen Offshore Partners (COP) udvider sit fodaftryk i Europa med et nyt kontor i Utrecht, Holland. COP er global havvindpartner til Copenhagen Infrastucture Partners, CIP. 

COP’s nye indtog i Holland skyldes gunstige forhold for havvindudvikling i landets del af Nordsøen takket være relativt lave vanddybde, vindklima og store havne og forbrugere, skriver COP i en pressemeddelelse.  

- COP har stor erfaring med udvikling af havvind globalt, og vi er godt rustet til at spille en central rolle i europæiske havvind- og grøn brintvækstplaner, som inkluderer Esbjerg-ambitionen om 150 GW installeret havvindkapacitet i Nordsøen i 2050, siger Keld Bennetsen, European Development Lead hos COP. 

I 2022 åbnede COP kontorer i Portugal, Tyskland og Frankrig og udvikler pt. en 50 GW global havvindportefølje. På tværs af Europa ekspanderer COP, som på havvind er global udviklingspartner til Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

Når det kommer til Holland, har landet et mål på 70 GW offshore vindenergi frem til 2050, og 50 GW i 2040.

Den hollandske regering arbejder på at have 21 GW offshore vind i drift inden 2030, hvilket svarer til 75 pct. af Hollands nuværende elforbrug.

Artiklen er en del af temaet Energiøerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11