23948sdkhjf

Dansk brændscelleproducent slår sig på stationær elproduktion

Producent af brændselsceller Blue World Technologies tog i december hul på serieproduktionen af sine methanoldrevne brændselsceller på den nye fabrik i Aalborg.

Hidtil har der været fokus på brændselscelleproduktion til bilindustrien og den maritime sektor, men nu har virksomheden budt ind på et, for virksomheden, nyt marked. Nemlig stationær strømproduktion. 

Blue World har udviklet et brændselscelle-alternativ til den konventionelle strømgenerator, som i dag benytter fossile brændstoffer.

- Generelt har brændselscelleteknologien et stort potentiale på forskellige markeder, særligt inden for tung transport og den maritime sektor, men det er stadig år fra en kommerciel udrulning. På markedet for mindre generatorer kan vi gøre en væsentlig forskel nu ved at nedbringe CO2-udledning og luftforurening. Så det er her vi starter, én generator ad gangen, siger , siger Mads Friis Jensen, medstifter og Chief Commercial Officer i Blue World Technologies.

Målrettet teleindustrien

Det nye brændselscelle-alternativ er blandt andet målrettet telekommunikationsindustrien, en industri, der hvert år installerer hundredtusindvis af mindre generatorer verden over.

Samtidig kan systemet sættes ind som strømforsyning steder, hvor der enten ikke er et elnet eller blot et dårligt et af slagsen. Systemet kan også installeres som hybridløsning kombineret med vedvarende energikilder som solceller og vindmøller.

- Vi oplever kraftig efterspørgsel fra potentielle kunder, der søger efter alternativer til dieselgeneratorer. Men det er ikke nok at reducere CO2-udledningen og luftforureningen, det skal også være en god forretning for dem. Så det er det, vi leverer med CellPack Stationary-systemet, en methanol brændselscelle-baseret strømgenerator, der giver vores kunder en lavere OPEX og TCO sammenlignet med dieselgeneratorer, siger Prabhakar Tunuguntla, produktdirektør for CellPack Stationary hos Blue World Technologies.

Stigende efterspørgsel

Blue World Technologies’ brændselscellefabrik i Aalborg har i øjeblikket en årlig celleproduktionskapacitet på 15 MW, hvilket svarer til 3.000 af den nye type brændselscellesystemer. Det er dermed en solid base, der gør Blue World Technologies i stand til nu at entrere markedet for mindre generatorer.

Inden for de næste par år forventes fabrikkens årlige produktionskapacitet at blive mere end tredoblet, da virksomheden forventer en voksende efterspørgsel efter udskiftninger af dieselgeneratorer. Samtidig planlægger man hos Blue World Technologies udrulningen af brændselsceller til andre markeder.

- Vi forventer, at vores systems unikke funktioner og den stærke business case vil gøre os i stand til at accelerere masseudbredelsen af dette produkt inden for de kommende år, siger siger Prabhakar Tunuguntla

Se nøgletal for:
Læs mere om: Brændselsceller
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.564