23948sdkhjf

Fjernvarmeselskab er klar til at søge op mod 30 procent af midlerne i pulje

Egedal Fjernvarme, som i dag har godt 1100 forbrugere tilkoblet, kan se frem til massive udvidelser i de kommende år, hvor der skal konverteres op mod 6000 typisk gasforbrugere til fjernvarme.

Og det er bare de godkendte projekter.

Faktisk vurderer direktør i Egedal Fjernvarme Johan Sølvhøj Heinesen, at der er yderligere 2500 potentielle forbrugere i kommunen, som kan blive varmet op af Egedal Fjernvarme.

Og med de planlagte fjernvarmeprojekter for i år er Egedal Fjernvarme klar til at søge op med 30 procent af midlerne i fjernvarmepuljen.

Det oplyser Dansk Fjernvarme på brancheorganisationen hjemmeside.

Tilskud en altafgørende faktor

Det kan dog være svært at spå om, hvor mange af forbrugerne, der takker ja til fjernvarmen, for det afhænger i høj grad også af prisen.

Med tårnhøj inflation, stigende anlægspriser og rift om materialerne til fjernvarmeudrulning, bliver det nemlig dyrere og dyrere at lave fjernvarme.

- Det gør tilskud fra puljen til en altafgørende faktor, hvis man skal holde prisen for forbrugeren nede, forklarer Johan Sølvhøj Heinesen.

Problemet er bare, at der i år kun er 295 millioner kroner i puljen, som netop har åbnet for ansøgninger.

For at sætte det lidt i perspektiv, forventer direktøren, at Egedal Fjernvarme vil søge for mellem 70 og 90 millioner kroner i tilskud i 2023 alene.

Tilslutningsprisen er allerede hævet

Og når bare ét af de mange fjernvarmeselskaber i Danmark er klar til at søge op mod 30 procent af hele puljen for i år, skal der ikke meget hovedregning til for at konkludere, at det bliver svært at understøtte den massive udrulning, som er sat i gang frem mod 2028.

Mangler der midler i puljen, kan det have ret markante konsekvenser for fjernvarmens udbredelse, lyder det fra Johan Sølvhøj Heinesen.

- Vi har allerede hævet vores tilslutningspris i 2023, men hvis vi ikke får tilskud fra fjernvarmepuljen, bliver det meget svært for os at holde fast i den, vi har nu. Og så er spørgsmålet, hvor meget man kan skrue op, før folk begynder at lede efter alternativer, siger Johan Sølvhøj Heinesen.

Læs også: I december 2022 bestilte Egedal Fjernvarme en 1,5 MW en spildevandvarmepumpe hos Aalborg CSP. Varmepumpen gør det muligt for Egedal Fjernvarme at udnytte energien i spildevandet fra Stenløse Renseanlæg til produktion af fjernvarme.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Fjernvarme
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Lovforslag om direkte kabellinjer møder skepsis
Professor om åben dør-pause: Beklageligt, men nødvendigt
Dansk selskab klar med robot til vinge-reparation
Der var en, der var to, der var ni, der var ti ...
Efter brand: Crossbridge Energy indfører sikkerhedsbarrierer
Ny fjernvarmevirksomhed vil være markedsledende
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.576