23948sdkhjf

Egedal Fjernvarme bestiller varmepumpe hos Aalborg CSP

Aalborg CSP har modtaget ordre på endnu en spildevandsvarmepumpe til fjernvarmeproduktion.

Ordren til Egedal Fjernvarme er en totalentreprise bestående af en 1,5 MW varmepumpe med tilhørende veksler, rør, rensesystem og bygningsforandringer.

Det oplyser Aalborg CSP i en pressemeddelelse.

Varmepumpen gør det muligt for Egedal Fjernvarme at udnytte energien i spildevandet fra Stenløse Renseanlæg til produktion af fjernvarme.

Varmebehovet i Stenløse og omegn øges hastigt i takt med at flere områder i de omkringliggende byer tilknyttes fjernvarmenettet.

Varmepumpen er dermed med til at sikre tilstrækkelig varmekapacitet til at forsyne såvel nuværende som fremtidige fjernvarmekunder.

Anlægget består af to racks

Varmepumpen til Egedal Fjernvarme bruger CO2 som kølemiddel og vil have en maksimal ydelse på cirka 1500 kW.

Anlægget består af to enheder – også kaldet racks - og er specialdesignet til Egedal Fjernvarme for at garantere, at forbrugerne får flest mulige kWh fjernvarme ud af de kWh strøm, der tilføres varmepumpen.

Det meste af året er spildevand varmere end både havvand og luft, og det er derfor en oplagt varmekilde til et varmepumpeanlæg, der kan producere netop fjernvarme på en grøn, bæredygtig og billig måde.

I Stenløse trækker varmepumpen energien ud af det rensede spildevand og anvender varmen til opvarmning af fjernvarmen.

Lavtemperaturenergien fra spildevandet, omsættes efterfølgende i den elektriske varmepumpe, der komprimerer energien og hæver temperaturen på fjernvarmevandet til en fremløbstemperatur på op til 75 °C.

Spildevandet køles ned i takt med at energien trækkes ud. Afkølingen af spildevandet er styret således, at den laveste udløbstemperatur for spildevandet ikke bliver lavere end 2 °C. Det rensede og afkølede spildevand udledes efterfølgende i Stenløse Å.

Ordren til Egedal Fjernvarme

  • Kunde: Egedal Fjernvarme
  • Varmpumpeanlæggets kapacitet: 1,5 MW
  • Systemleverandør: Aalborg CSP A/S i samarbejde med Frontmatec, Advansor og NatRef Engineering
  • Leveringsomfang: Komplet teknikentreprise på varmepumpe
  • Placering: Stenløse
  • Temperatur: Op til 75º C
  • Varmepumpetype: Specialdesignet varmepumpe fra Advansor
  • Varmepumpens forventede levetid: 25 år

Kilde: Aalborg CSP

Andre ordre indenfor få måneder

Der er flere fordele ved at genanvende energien i spildevand. Dels er det positivt for fjernvarmeforbrugerne, da den forholdsvis høje temperatur i spildevand tilsikrer en mere stabil energiforsyning.

Tillige er det godt for vandmiljøet, at udløbstemperaturen på det rensede spildevand sænkes, således at denne er tættere på temperaturen i det vandmiljø, hvori det udledes.

Ordren til Egedal Fjernvarme er Aalborg CSPs anden spildevandsvarmepumpe-ordre modtaget indenfor få måneder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078