23948sdkhjf

Top 100: Stål slår vind i kampen om at være verdens mest bæredygtige virksomhed

Den anerkendte Global 100 bæredygtighedsrangliste fra canadiske Corporate Knights er netop offentliggjort. 

Den årlige opgørelse sammenligner og rangerer kvantitativt verdens største børsnoterede virksomheder baseret på den positive indvirkning, deres kerneprodukter og ydelser har på mennesker og planeten, samt på den miljømæssige påvirkning fra virksomhedens drift.

Og endnu en gang er en række danske selskaber at finde på listen. 

Nemlig Vestas, Ørsted, Rockwool, Chr. Hansen, Novozymes og Coloplast. 

Tilbagegang

Vestas har indtaget 2. pladsen hvilket er en tilbagegang fra sidste år, hvor vindmølleproducenten indtog en flot 1. plads. 

I år har stål- og genanvendelsesvirksomheden Schnitzer Steel Industries fra Portland i USA sneget sig forbi Vestas med karakteren A+, hvor Vestas i år kun har opnået et A. 

Også Ørsted har taget et par trin ned af rangstigen fra sidste års 7. plads til en 13. plads i årets udgave af Corporate Knights top 100.

Chr. Hansen, der sidste år bed Vestas i halen med en 2. plads, har denne gang taget turen ned til 18. pladsen. 

Fremgang 

Hvor der er tilbagegang for tre af selskaberne på listen kan Novozymes og Coloplast registrere en væsentlig fremgang. Novozymes er gået fra at være nummer 35 til 23 på listen, mens Coloplast har taget et gevaldigt hop fra at være nummer 83 på listen til en 43. plads. 

Ny på listen er Rockwool, som er strøget direkte ind på en 16. plads over verdens mest bæredygtige virksomheder. Samtidig kårer Corporate Knights Rockwool som bæredygtighedsleder blandt byggematerialeproducenter.

- Vi er meget beærede over at være inkluderet i Global 100 sammen med så mange respekterede virksomheder og ikke mindst at være rangeret som nummer 1 blandt producenter af byggematerialer. Vi har stadig et stykke arbejde foran os på nogle områder, men som en energiintensiv og tung produktionsvirksomhed er det særligt opmuntrende at blive anerkendt både for den positive effekt, som vores produkter har, såvel som vores bestræbelser på at dekarbonisere og reducere påvirkningen af vores øvrige aktiviteter, siger Mirella Vitale, der er Senior Vice President i Rockwool 

Om Corporate Knights og Top 100

Corporate Knights Inc. er en uafhængig medie- og forskningsvirksomhed. Dets mediedivision udgiver det prisvindende magasin om bæredygtig økonomi Corporate Knights, der cirkuleres i The Globe and Mail, The Washington Post og The Wall Street Journal. 

Corporate Knights' forskningsafdeling producerer bæredygtighedsranglister, forskningsrapporter og finansielle produktvurderinger baseret på virksomhedens bæredygtighedspræstation.

Ranglisten er baseret på en tilbundsgående analyse af 6.720 virksomheder med en omsætning på mere end 1 mia. USD. Ifølge Corporate Knights har Global 100-virksomhederne siden ranglisten blev oprettet i 2005 også klaret sig bedre økonomisk, med nettoafkast, der slår det globale aktieindeks MSCI ACWI og andre ESG-indekser (Environmental, Social and Governance).

Kilde: Rockwool

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Første brønd på Tyra II er færdig
Professor: Plasten bør smides i restaffaldet - danskerne kan alligevel ikke finde ud af at sortere
Æggebakken, affaldssortering og genanvendelse i den bedste af alle verdener
Bedste regnskab til dato fra rådgiverkæmpe og energiø-aktør
Lovforslag om direkte kabellinjer møder skepsis
Professor om åben dør-pause: Beklageligt, men nødvendigt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.141