23948sdkhjf

Ny tænketank forener fjernvarmeværkerne og industrien

Dansk Fjernvarme, Danfoss, Grundfos, Logstor og flere internationalt førende virksomheder fra fjernvarmebranchen står sammen bag den nye grønne tænketank Grøn Energi.
Dansk Fjernvarme, en række førende virksomheder indenfor fjernvarmeindustrien med Danfoss, Grundfos og Logstor i spidsen samt DI Energibranchen, DBDH med flere stifter i fællesskab energi-tænketanken Grøn Energi.

Målet er at forbedre mulighederne for fjernvarme og fjernkøling og skabe grundlaget for udvikling, grøn vækst og jobskabelse indenfor et område, som i dag har nogle af løsningerne på fremtidens krav om energibesparelser, effektivitet og en fremtid baseret på 100 procent vedvarende energi.

- Grøn Energi skal lave analyser og undersøgelser, som graver ned i, hvordan vi får det bedste og mest effektive grønne energisystem, til gavn for samfundet, for forbrugerne og for erhvervslivet, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Forener fjernvarmeværkerne og industrien
Den nye tænketank forener fjernvarmeværkerne og industrien, og forventningen er at kunne skabe en stærk position for fjernvarme og fjernkøling, indbefattet alle produktionsformer og energikilder, så den svarer til fjernvarmens samlede potentielle betydning for Danmark.

- Fjernvarme er et system, som løser de problemer, både Danmark og andre lande står overfor med at effektivisere og ændre energisystemet væk fra brugen af fossile brændsler. Vi i Danmark er internationalt førende indenfor fjernvarme, fordi vi har traditionen for at udnytte ressourcerne bedst muligt. Det giver et kæmpe potentiale for vækst og jobskabelse, siger Grøn Energis formand Jørgen Mads Clausen fra Danfoss.

- Ved at gå sammen og i fællesskab skabe grundlaget for forskning, udvikling og eksport, så skaber vi muligheden for tusindvis af nye job indenfor grøn energi, siger Jørgen Mads Clausen.

Den danske fjernvarmeindustri eksporterer i dag for ca. 6 mia. kr. årligt. Dette ventes ifølge Dansk Fjernvarme at vokse til 7,6 mia. kr. i 2015 og over 10 mia. kr. i 2020. Årsagen er, at man verden over skruer ned for energiforbruget og har brug for energibesparende og grønne teknologier som fjernvarme. Forventningen er, at denne vækst vil skabe mindst 2000 jobs.

- Der er 1,6 millioner danske husstande tilsluttet fjernvarmenettet. Det svarer til 63 procent. Dermed er Danmark en unik case at vise frem internationalt. Forbrugerne får gavn af forskning og udvikling i form af lavere varmeregninger og mere grøn og effektiv energi. Lyder det fra Dansk Fjernvarme.

Om Grøn Energi
Tænketanken Grøn Energi er stiftet den 1. oktober 2012 af Dansk Fjernvarme, DI Energibranchen, DBDH, Danfoss, Grundfos, Logstor, Kamstrup, ABB, Cowi, Grontmij og Rambøll, som alle er blandt verdens førende fjernvarmevirksomheder.

Grøn Energi får hjemsted hos Dansk Fjernvarme i Fjernvarmens Hus i Kolding.


Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172