23948sdkhjf

Dansk virksomhed med i konsortium der skal udvikle fremtidens solceller

FOM Technologies har opnået tilskud fra EU's Horizon Europe-program under “Horizon Research and Innovation Actions”.

Det sker som en del af konsortiet "SuPerTandem". Målet er at udvikle PV-tandemceller og -moduler, der vil nå effektiviteter på mere end 30 procent, og tilbyde samme levetid og nedbrydningshastighed som standard krystallinske paneler til kun marginalt højere omkostninger.

Det samlede budget fra EU er på 4.930.196 euro (36,7 millioner kroner, hvoraf de cirka 148.000 euro (1,1 millioner kroner) går til FOM Technologies.

Projektet løber over tre år, og konsortiet består af en række topforskningsinstitutter og virksomheder inden for perovskite-forskningsfeltet i Europa.

FOM Technologies skal bidrage med specifikationerne for en rulle-til-rulle-produktionslinje for fleksible all-perovskite tandem-moduler, udvikling af stor-arealbehandling af funktionelle lag og blueprint-designet for den bæredygtige perovskite-baserede PV-fremstilling.

Udover FOM Technologies deltager Nederlandse Organisatie voor Toegepast, Helmholtz-Zemtrum Berlin, Fraunhofer, French Alternative Energies and Atomic Energy Commission, Saule Technologies, Saule Research Institute, Eindhoven University of Technology, 3D-Micromac, Sald, Tecnalia og Amira I projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172