23948sdkhjf

Produktionen af grøn strøm sætter rekord

Vindmøller og solceller har i årets første ni måneder produceret mere strøm end nogensinde tidligere. Og der er udsigt til, at vi når en grøn milepæl i 2022 med en produktion af grøn strøm på 20 terawatt-timer (TWh), viser en opgørelse fra Green Power Denmark

Ved udgangen af september har solceller og vindmøller produceret 15,3 TWh mod 12,4 TWh sidste år. Det svarer til 3,8 millioner husstandes årlige forbrug af strøm.

- Vi er godt i gang med at vriste os fri af de fossile brændsler til produktion af el. Denne rekord vil ikke holde længe. Med de planer, der allerede er vedtaget, vil vi få langt mere energi fra vind og sol i de kommende år, siger Kristine Grunnet, afdelingschef i Green Power Denmark, i en pressemeddelelse.

Det er særligt solenergi, der vokser i kraft af en række nye store anlæg på marker. På ni måneder har solcellerne produceret 1,9 TWh og allerede klart overgået sidste års rekord på 1,4 TWh.

Vindmøllerne har også leveret mere end begge de to foregående år. Det skyldes både, at det har været mere blæsende, og at den 600 MW store havmøllepark Kriegers Flak ud for Møn for første gang bidrager med produktion hele året.

- Der er stor forskel på produktionen i de enkelte måneder. I august var vinden svag, og elpriserne ramte flere gange et niveau omkring otte kroner pr. kWh. Den anden undtagelse fra et generelt godt vindår var marts, der til gengæld var usædvanligt solrig, siger Kristine Grunnet.

Det samlede danske elforbrug var sidste år på 36,7 TWh. Det er inklusiv de 3-4 procent, der uundgåeligt bliver tabt under transporten i elnettet, fordi elledninger udvikler varme.

Forbruget af strøm ventes at blive mere end fordoblet frem mod 2030 i takt med elektrificeringen af Danmark. Grøn strøm erstatter i stigende grad fossile brændsler til opvarmning, transport og produktion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173