23948sdkhjf

Arcon-Sunmark-ansattes ekspertise lever videre i tyske projekter

Tilbage i 2020 var det slut med solfangerproduktion i Skørping. Arcon Sunmark lukkede og slukkede og dele af selskabet blev solgt videre til østrigske GREENoneTEC, der skulle videreføre teknologi og knowhow.

De ansatte blev dengang spredt for alle vinde.

Fire af dem blev hentet til tyske Viessmann, der den dag i dag nyder godt af den danske solvarme-ekspertise.

- Vi er hentet ind som et Solvarme team direkte fra Arcon-Sunmark, ansat i Viessmann i august 2020 kort efter salget, fortæller Martin Pejstrup, der er én af de fire tidligere Arcon-Sunmark-ansatte, der udgør en selvstændig enhed under Viessmann-hatten.

De øvrige er Christian Stadler og Peter Eijbergen, der varetager direkte salg, projektudvikling, markedsudvikling og udbudshåndtering samt Christoffer Bagger, det står med ansvaret for teknisk salgssupport, projektledelse og har det tekniske ansvarlig for solvarmeanlæggene.

Martin Pejstrup selv har kontakten til underleverandører, partnere, og ansvaret for salgsprojekter og tilbud

- Vi fungerer som en selvkørende enhed, der har det fulde ansvar for storskala solvarme i Viessmann. Det vil sige at vi skal udvikle markedet, byde på udbud, lave og beregne den tekniske løsning og eksekvere projekterne, siger Martin Pejstrup og tilføjer:

- Vi har brugt flere af vores gamle kollegaer og kontakter i Danmark, bla. CG Solar & Teknik og 2M Ståldesign. Så der er blevet tilføjet meget dansk viden til de tyske projekter.

Store anlæg

Indtil videre har de fire solvarme-eksperter vundet og eksekveret to store projekter for Stadtwerke Lemgo og Startwerke Aschersleben. Begge projekter er udstyret med Viessmann’s egenproducerede vakummrørs-solfanger SPX. Det ene anlæg er pt. Tysklands 3. største og udstyret med 1.818 af de før omtalte solfangere. 

- Udover efterspørgslen på store anlæg på +3.000 kvadratmeter, ser vi et stort potentiale i små/mellemstore systemer. Derfor udvikles der på et standardkoncept, som har til formål nedsætte leveringstiden og omkostningerne ved etablering af solvarme, evt. sammen med andre energikilder, selv når størrelsen på solfangerarealet er mindre, fortæller Martin Pejstrup.

Ulmende tysk marked

Efterspørgslen på de danske kompentencer syd for grænsen er støt stigende. Og det er der en årsag til, fortæller Martin Pejstrup:

- Det tyske marked har buldret under overfladen længe og især det sidste år er det gået stærkt, med tilskudsordninger direkte henvendt til grøn energi, stort pres på energiproducenterne og den nuværende verdenssituation, siger Martin Pejstrup.

Med den nuværende pipeline og interesse for grøn energi i Tyskland, forventer Viessmann at skulle skalere både i produktionen og på mandsskabsfronten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141