23948sdkhjf

Minister om CO2-krav til vindmølleindustrien: Vi lytter til alle gode forslag

Klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) bekræfter, at han har lyttet til industriens ønske om at indføre CO2-krav til selve vindmølleproduktionen ved udbud af fremtidens vindmøllefelter. Men han vil ikke diskutere sagen i pressen

 - Det er vigtigt for regeringen, at dansk udbygning af vedvarende energi sker klogt, og at vi ser den grønne omstilling i et bredt perspektiv. 

Sådan siger klima-, energi- og forsyningsminister til Jern & Maskinindustrien i en kommentar til sagen om højt CO2-aftryk og manglende CO2-regnskaber ved opførelse af danske vindmølleparker.

- Vi lytter selvfølgelig til alle gode forslag, slår ministeren fast med henvisning til indsparket  fra flere danske underleverandører i vindmølleindustrien til regeringen.

Underleverandørerne ønsker, at der i kommende udbud af vindmøllefelter bliver stillet krav om begrænset CO2-udslip ved produktion, transport og opstilling af vindmøllerne.

Flere underleverandører har ligeledes peget på, at de manglende CO2-krav til vindmølleproduktion er medvirkende årsag til, at prisbillige kinesere med højt CO2-aftryk lige nu blæser de danske aktører af banen i kampen om ordre i vindmølleindustrien.

Ingen forhandlinger i pressen

Underleverandørernes forslag bakkes også op af SF og Venstre, hvor sidstnævnte har taget forslaget med ind i de konkrete forhandlinger i forligskredsen bag regeringens kommende energistrategi "Danmark kan mere II".

Forhandlingerne tager vi ved bordet og ikke i pressen. Vi skal endvidere først se på udbudsrammer senere, og derfor kommer jeg ikke til at kommentere på konkrete forslag Dan Jørgensen, Klima-, energi- og forsyningsminister

Selve forslaget ønsker Dan Jørgensen ikke at kommentere yderligere.

- Forhandlingerne tager vi ved bordet og ikke i pressen. Vi skal endvidere først se på udbudsrammer senere, og derfor kommer jeg ikke til at kommentere på konkrete forslag, siger klima-, energi-, og forsyningsministeren.

 Han understreger samtidig, at der i øjeblikket er fuld fart på tempoet i vindmølleudbygningen.

- Lige nu er vi i gang med forhandlingerne om at udbyde yderligere 4 GW havvind og firedoble produktionen af sol- og vindenergi på land, siger Dan Jørgensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125