23948sdkhjf

Tårnproducent forventer glohedt amerikansk marked for vind: Har ny fabrik klar i 2023

I slutningen af 2023 er Welcon klar til at producere vindmølletårne på en ny fabrik i USA. Den danske tårnproducent skal i første omgang producere tårne til det norske energiselskab Equinor, der skal opføre flere havmølleparker ud for delstaten New York. Det skriver Børsen.

Hos Welcon har man store forventninger til det amerikanske marked.

- Det er selvfølgelig politik det hele, men jeg tror, at markedet bliver kæmpestort. Og vi har slet ikke set begyndelsen endnu, siger Carsten Pedersen, formand for og medejer af Welcon, til Børsen.

I dag er den amerikanske havvindmølle-kapacitet nærmest ikke eksisterende, men frem mod 2030 er det Biden-regeringens plan at opføre 60 GW havvind-kapacitet. I 2050 hedder tallet 300 GW.

Og ifølge Søren Lassen, ansvarlig for havvindresearch hos konsulentfirmaet Woodmackenzie, giver det derfor god mening for danske underleverandører at kigge mod USA.

- Det er nu, man kan være med til at forme forsyningskæden. Hvis man skal bygge fabrikker, tager det også noget tid, og selvom mange af ordrerne mest vil være til projekter, der bliver bygget på den anden side af 2025, så er det nu, man skal rykke for at sikre de rigtige tilladelser, få fingrene i kapitalen i markedet og vinde ordrer, siger han til Børsen.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/danske-underleverandorer-staar-paa-spring-til-at-jagte-havvindvaekst-i-usa?b_source=seneste-nyt&b_medium=row_1&b_campaign=list_69

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093