23948sdkhjf

Volatilt marked og stærk kapitalbase sikrede to milliarder på driften

Efter en omsætning på 240 milliarder kroner i 2021 bragede Danske Commodities igennem med et driftsresultat på 2 milliarder kroner (EBIT).

Det er en markant forbedring i forhold til 2020, hvor driftsresultatet var 324 millioner kroner.

Nøglerne for den stærke fremgang er et ekstremt volatilt energimarked, Danske Commodities agile forretningsmodel og den finansielle styrke hos ejeren, kapitalfonden Equinor.

- Resultatet for 2021 viser tydeligt værdien og styrken af samarbejdet mellem Danske Commodities og Equinor. Siden vi blev en del af Equinor, har vi skaleret vores forretning, og jeg er stolt over, at vi også har kunnet styre virksomheden sikkert gennem nogle ekstreme markedsforhold i 2021, siger Helle Østergaard Kristiansen, der er CEO for Danske Commodities, i en pressemeddelelse. 

Efter det stærke resultat kunne Danske Commodities lægge 94 procent til egenkapitalen, der nu udgør 4,8 milliarder kroner.

Med forventningen om et fortsat volatilt energimarked og stigende politisk uro ser Danske Commodities kun øget behov for mere vedvarende energi.

- Vi forventer at se en fortsættelse af de omfattende investeringer i vedvarende energi og nye teknologiløsninger i takt med, at verden tager flere skridt mod en grønnere fremtid, siger Helle Østergaard Kristiansen.

Danske Commodities håndterer anlæg inden for vedvarende energi med en samlet kapacitet på 7 GW og fleksible produktions- og forbrugsenheder med en kapacitet på over 1 GW.

- Danske Commodities står godt rustet til at udfylde sin rolle med at skabe balance, bringe likviditet og levere vedvarende energi til markedet i stor skala. Det har aldrig været vigtigere end nu, siger Helle Østergaard Kristiansen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078