23948sdkhjf

Varmepumpeproducent skifter gear

Varmepumpeproducenten DVI Energi i Sørup ved Støvring har været gennem nogle turbolente år.

Ken Thon overtog tilbage i 2018 et selskab, der lige med nød og næppe hang i med fingerspidserne. En turnaround har - kombineret med den store interesse for og efterspørgsel på varmepumper - givet sorte tal på bundlinjen, travlhed i produktionen og et kig ind i en fremtid, hvor der i den grad skal trykkes på gaspedalen. 

Det havde ingen kunnet forudse. Ej heller Ken Thon.

 - Da vi købte forretningen vidste vi godt, hvad vi gik ind til. Nu har vi fået ryddet op og vi kan økonomisk set håndtere væksten. Vi er en veldrevet forretning, siger han og hentyder til seneste regnskabsår, hvor bundlinjen er øget samtidig med at der er betalt af på gælden.

Det betyder, at der ikke længere står brandslukning og første hjælp på dagsprogrammet hos Ken Thon. 

- Det, vi diskuterer nu, er hvordan vi skal organisere os i fremtiden - om vi skal skifte gear eller hvad vi skal. Og skifte gear det skal vi, siger Ken Thon.

Arrogante ejerledere

Gearskiftet kan Ken Thon ikke klare helt selv, har han erkendt. Derfor har han hidkaldt eksperthjælp.  

-  Det bliver sværere og sværere at drive forretning i forhold til før. Sådan nogle ejerledere som os kan godt blive lidt arrogante og tro vi ved alt ting. Men det gør vi ikke, så ejerkredsen bag DVI har etableret sig med et advisory board af erfarne profiler. Det skal understøtte os i at fortsætte vækstrejsen, siger Ken Thon. 

Advisory boardet består blandt af Karina Burgdorff Jensen, konsulent, foredragsholder og phd-studerende fra AAU og CSO hos Skiold i Sæby Erik Pedersen. Begge har betydelig erfaring med salgs- og forretningsudvikling fra danske og internationale store og små virksomheder.

- De skal sammen med bestyrelsesformand Jesper Barslund støtte os i vores strategiudvikling. Vi har søgt hjælp, så vi står helt skarpe, siger Ken Thon.

Flytter fra Sørup

DVI Energi er i solid vækst og produktionen af varmepumper går derud af. Det betyder at lokalerne på Industrimarken i Sørup er blevet alt for små. 

- Lige så snart vi finder nogle egnede kvadratmeter, så flytter vi. De nuværende lokaler på 3.000 kvadratmeter er blevet alt for små, siger Ken Thon.

Helt nøjagtigt hvor mange kvadratmeter han kigger efter vil han ikke sætte tal på - men det er en væsentlig opgradering, fortæller han.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109