23948sdkhjf

Investerer milliarder i stort dansk PtX-anlæg og skaber 60 nye arbejdspladser

Efter længere tids forhandlinger har Vordingborg Havn og Arcadia eFuels netop indgået en aftale om etablering af et stor-skala PtX-produktionsanlæg på erhvershavnen på Masnedø i Vordingborg. 

- Det her er stort og vi er utroligt stolte over at det er lykkedes os at tiltrække så stor og ambitiøs en virksomhed til Vordingborg Kommune, siger Bolette Christensen, direktør Vordingborg Erhverv og tilføjer: 

Arcadia eFuels vil producere CO2-neutral brændstof til luftfarten på det, der bliver et af de første stor-skala eFuel-anlæg i verden. 

- Vi er meget stolte over at kunne offentliggøre, at vi har valgt Vordingborg Havn som placering til verdens første storskala eFuel-produktionsanlæg. Det er det første af sin art i verden. Vi har i Arcadia eFuels sat et ambitiøst mål om at bekæmpe klimaændringerne, og vi tager nu et stort skridt i retning af at vi kan producere CO2 neutralt flybrændstof til luftfart inden for få år. Jeg vil gerne takke kommunen og havnen i Vordingborg for den professionalisme, der gjorde beslutningen om placeringen i Vordingborg til et nemt valg, siger Amy Hebert, CEO Arcadia eFuels.

Den ambitiøse milliardsatsning på produktion af CO2 neutralt brændstof til fly forventes at skabe 60 lokale arbejdspladser og være i drift i slutningen af 2024.

- Dermed bliver Vordingborg Kommune et stærkt grønt centrum for store kommercielle PtX-anlæg, der er frontløbere på teknologi og størrelse indenfor produktion af CO2-neutrale brændstoffer til skibe og fly. Det vil give såvel den grønne omstilling som erhvervslivet i vores område et kæmpe boost i de næste mange år. Det er en gylden mulighed for at skabe et stort antal lokale arbejdspladser, øge bosætningen og udvikle et bæredygtigt lokalsamfund i økonomisk fremgang, siger Bolette Christensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078