23948sdkhjf

Årelang strid afgøres i dag: Energinet og godsejer tørner sammen i Højesteret

En årelang strid afsluttes i dag. 

Højesteret ventes i hvert tilfælde at fælde dom i sagen mellem på den ene side fem landmænd repræsenteret af Langbrug & Fødevarer og på den anden side Energinet. 

Det skriver TV2 Øst.

Striden drejer sig om en række ekspropriationssager om nedgravning af el-kabler i forbindelse med etableringen af havmølleparken Kriegers Flak. El-ledningen blev for to år siden blandt andret gravet ned på godsejer Christian Danneskiold Lassens arealer i Karise. 
Dengang blev sagen gennemført som en ekspropriationssag, hvor de berørte landmænd fik erstatning. 

Godsejerne og de øvrige landmænd har som sådan ikke noget i mod at lægge jord til ledningen, men de vil i forbindelse med sagen anvende gæsteprincippet, hvor de ved at lægge jord til er vært for ledningen, men at det er gæsten altså el-ledningens ejer, der står med ansvaret og regningen, såfremt man en dag får behov for at flytte ledningen, 

Den del er Energinet ikke enig i. Her holder man fast i at gæsteprincippet ikke bør finde anvendelse. 

- Det er, fordi der er foretaget ekspropriation, der har hjemmel i lovgivningen, og at der er ydet fuld erstatning i forhold til indgrebet på den enkeltes ejendom, siger Marian Kaagh, vicedirektør i Energinet til TV2 Øst. 

Energinet vandt sagen i januar 2021, da den blev taget op i landsretten. Nu er sagen landet i Højesteret, hvor der venter en afgørelse i dag. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098