23948sdkhjf

Fyring med møbeltræ gav eksplosionsfare: Nu skal Carl Hansen & Søn presse briketter til fjernvarmen

Der var lagt op til en smuk symbiose, da Gelsted Fjernvarme i november 2019 indviede et nyt varmeværk lige op ad Carl Hansen & Søns fynske møbelfabrik.

Med et nyt anlæg var varmeværket klar til at tage afsked med naturgassen, og i stedet skulle fjernvarmen nu baseres på biobrændsel bestående af henholdsvis skovflis og FSC-certificeret træaffald fra møbelproduktionen. Men de sidste to år er ikke gået som forventet.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Allerede i opstartsfasen måtte fjernvarmeværket nemlig konkludere, at mens fyringen med skovflis fungerede upåklageligt, havde anlægget svært ved at håndtere støv fra træaffaldet, hvilket gav risiko for brand eller eksplosion.

Efter flere forsøg måtte man opgive at få den del af anlægget til at fungere, og det har betydet en markant merudgift for klassikerproducenten, der fortsat har måttet køre sit affaldstræ med en lastbil til Jylland. Nu spytter møbelfabrikken imidlertid flere millioner i samarbejdet med investeringen i et anlæg, der kan presse træspåner til briketter og dermed eliminere såvel det drilske støv som de dyre køreture.

Det fortæller fabriksdirektør Lars Hansen, der medgiver, at det er ærgerligt, anlægget endnu ikke har fungeret.  

– Når det er sagt, synes jeg, det har skabt noget samarbejde for at finde nogle fremtidige løsninger sammen. Og hvis vi ikke havde tillid til alt det her, ville vi jo ikke gå ind og lave en massiv millioninvestering for at få det her til at fungere, siger Lars Hansen til Fyens Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093