23948sdkhjf

Kommune får medhold i sag om 15 kæmpe-vindmøller: Kongeørnen er ikke i fare

Miljø- og Fødevareklagenævnet har givet Jammerbugt Kommune medhold i at opførelsen af 15 store vindmøller ved Rendbæk, sydøst for Saltum i Nordjylland ikke vil gå ud over hverken kongeørnen eller Store Vildmose.

Det skriver TV2 Nord.

Jammerbugt Kommune var først kommet til samme konklusion og har nu fået medhold. 

- Det er en god afgørelse, der er kommet. De argumenter, der var i forhold til vores  lokalerplan og vores VVM-redegørelse, de har holdt hele vejen igennem, og det er glædeligt, siger borgmester Mogens Christen Gade, Jammerbugt Kommune (V) til TV2 Nord.

Sagen, der netop er afgjort, er anlagt af Danmarks Naturfredningsforening, der vil stoppe opførelsen af møllerne, da man finder placeringen af møllerne problematisk i forhold til kongeørnen, der har rede i Store Vildmose. 

Men Natur- og Fødevareklagenævnet er altså ikke enig. Af afgørelsen fra nvænet fremgår det blandt andet, at kongeørnen ikke i observationsperioden er set i vindmølleområdet, og at den heller ikke er set yngle i området siden 2016.

Med nævnets afgørelse vil Jammerbugt Kommune arbejde videre med planerne om de 15 vindmøller, der skal afløse 12 mindre vindmøller i området. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094