23948sdkhjf

Vestas efter hacker-angreb: Data er blevet lækket, men vi har ikke ladet os afpresse

Vindmølleproducenten Vestas kommer nu med en opdatering på det hackerangreb, man blev ramt af den 19. november.

Sammen med eksterne eksperter er det nu lykkedes Vestas at genstarte stort set alle systemer.

Virksomheden er stadig i gang med undersøgelser, men indtil videre er der, ifølge Vestas, ikke noget der tyder på, at kunder og leverandører er blevet berørt.

Vestas skriver dog, at data er blevet stjålet fra Vestas IT-systemer, og at hackerne har truet med at offentliggøre det. Også her er Vestas stadig i gang med undersøgelser, men kan bekræfte at data er blevet lækket og potentielt tilbudt til tredjepart.

Vestas har en begrundet forventning om, at dataene mest er relateret til interne forhold hos Vestas.

- Den 19. november opdagede Vestas et angreb fra en trusselsaktør, som vi er glade for at kunne sige fejlede i deres forsøg på at afpresse Vestas. Vores robusthed i sådan en vanskelig situation er styrket med den hjælp, vi har modtaget fra kunder, medarbejdere, leverandører og andre partnere, og på vegne af ledelsen og bestyrelsen vil jeg gerne takke alle, der har hjulpet os med at nå til det punkt, hvor vi er nu. Desværre har angriberne været i stand til at stjæle data fra Vestas, og de data er blevet delt ulovligt eksternt. For at afbøde den situation arbejder vi hårdt på at identificere enhver form for lækket data, og vil samarbejde med de ramte interessenter og myndigheder, siger Vestas’ koncernchef Henrik Andersen.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.217