23948sdkhjf

Greve Fjernvarme har kig på 9.000 nye forbrugere og en ny varmeforsyning

2.000 forbrugere i Greve Kommune får snart et tilbud fra Greve Fjernvarme om at udskifte deres naturgasfyr med fjernvarme. Samtidig har Greve Fjernvarme planer om at investere i en varmepumpe. 

Det har repræsentantskabet i Greve Fjernvarme netop besluttet.

- Vi oplever en stigende efterspørgsel efter fjernvarme i lokalområdet – måske netop fordi vi har et særligt stort antal boliger med naturgasfyr i Greve Kommune, som gerne vil skifte til et nemt, billigt og klimavenligt alternativ. I Greve Fjernvarme vil vi gerne bidrage med vores til, at vi kan få reduceret udledningen af drivhusgasser i Greve Kommune – særligt når vi nu har et af de mest effektive redskaber til at gøre det, siger bestyrelsesformand Sophus Vørsing.

2.000 ud af 9.000

Repræsentantskabet har godkendt et forslag om en strategisk udvikling hos Greve Fjernvarme. Det baseres på to store projekter. 

Det ene drejer sig om at sikre, at i alt 9.000 forbrugere i Greve Kommune får etableret fjernvarme frem mod 2040. Den første fase af det strategiben omfatter 2.000 forbrugere. 

- Vi er netop ved at få udarbejdet materialet til brug for udvidelsen af fjernvarmeområderne, så vi snarest muligt kan udsende tilbud til de første 2.000 borgere, siger energichef Line Carlsen, og fortsætter:

- Vi har brug for et stærkt samarbejde med Greve Kommune, sådan at vi får planlagt arbejdet mest hensigtsmæssigt, både i forhold til kommunens ønsker, det konkrete anlægsarbejde og byudviklingen i øvrigt.

Derfor har netop samarbejdet med kommunen høj prioritet. 

- Store dele af den eksisterende bygningsmasse i Greve Kommune er fra 1960’erne og frem og har i dag installeret naturgas, så store dele af boligopvarmningen har derfor et stort grønt potentiale. Disse gevinster skal vi høste. Med de nationale klimaaftaler og Greve Kommunes DK-2020 samarbejde er der også politisk sat stort fokus på udvikling og udbygning af fjernvarmen, siger Marc Genning, der er næstformand i Greve Fjernvarme og byrådsmedlem i Greve Byråd

Varmepumpeanlæg

Den anden del af den strategiske udvikling drejer sig om etableringen et nyt kollektivt varmeproduktionsanlæg i Greve Kommune. Anlægget skal være en stor varmepumpe, der kan udnytte overskudsvarmen fra det spildevand, der behandles ved Mosede Renseanlæg. 

- De foreløbige beregninger viser, at den form for varmeproduktion i vinterhalvåret er billigere end den varme, som Greve Fjernvarme i dag modtager fra de store kraftværker og affaldsforbrændingsanlæg via varmetransmissionsselskabet VEKS. Projektet forventes derfor samlet set at give billigere varme til fjernvarmeforbrugerne og tilmed udnytte ressourcerne i spildevandet, i stedet for blot at udlede overskudsvarmen i Køge Bugt, skriver Greve Fjernvarme i en pressemeddelelse. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.096