23948sdkhjf

Hvide Sande Havn og Vattenfall slår tyk streg under samarbejdet om havvindmøller

I april i år blev Hvide Sande Havn udpeget som kommende servicehavn for havmølleparkerne Vesterhav Syd og Vesterhav Nord. Havnen blev tilbage i 2019 udpeget som Vattenfalls servicehavn for havmølleparken Horns Rev 3. 

Torsdag den 7. oktober underskrev Vattenfall og Hvide Sande Havn en lejeaftale om et havneareal til servicefaciliteter og lageropbevaring for de tre havmølleparker.

- Vi er glade for, at vi nu har den formelle aftale på plads med Hvide Sande Havn, så vi kan begynde byggeprocessen og påbegynde klargøring til drift. Vi har et rigtig godt samarbejde med havnen, og det ser vi frem til at udvikle over de kommende mange år, siger Kristian Sorgenfri, Udviklingsdirektør for drift og vedligehold, Offshore Wind hos Vattenfall.

Arbjedet med at klargøre området til byggeriet påbgeyndes allerede i år. Selve byggeriet af de nye faciliteter til driftskontor og lageropbevaring forventes at begynde i starten af 2022.

50 medarbejdere

Med servicering af både Horns Rev 3 samt Vesterhav Syd og Nord vil Vattenfall direkte beskæftige cirka 50 medarbejdere på havnen, når de to sidstnævnte parker står færdige i 2023. Dermed vil Hvide Sande Service Hub kunne servicere i alt 90 havvindmøller og en fossilfri elproduktion svarende til elforbruget i omkring 800.000 danske husstande. 

- Hvide Sande Havn er godt strategisk placeret i forhold til de parker, vi skal servicere nu og i fremtiden. Men det er også et godt match på grund af det gode samarbejde hele vejen rundt, siger Kristian Sorgenfri.

Hvide Sande Havn er meget frem til samarbejdet, fortæller bestyrelsesformand i Hvide Sande Havn, Iver Enevoldsen.

- Vi byder Vattenfall velkommen til Hvide Sande Havn. Vi er glade for, at der nu er lavet en aftale med Vattenfall om, at de placerer deres servicefaciliteter her i Hvide Sande. Det gavner ikke blot Hvide Sande, men hele Ringkøbing-Skjern Kommune, siger han.

Energistyrelsen godkendte anlægsplanerne for Vesterhav Syd og Nord i december 2020, og de to parker forventes at stå færdige ved udgangen af 2023.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109