23948sdkhjf

Dansk direktør i asiatisk vindmøllevirksomhed: Jeg er træt af udokumenterede påstande om prisdumping

EU er i disse måneder ved at undersøge, om der skal lægges ekstra told på forarbejdede stålprodukter fra Kina. I 2016 indførte EU told på valsede stålprodukter, men er pladerne videreforarbejdet til for eksempel vindmølletårne, er de ikke toldbelagt.

Det har fået de danske tårnproducenter Welcon og Valmont SM til at råbe vagt i gevær. Bliver der ikke gjort noget, frygter de for den europæiske produktion af tårne.

Ude i Sydøstasien sidder Knud Bjarne Hansen. Han er administrerende direktør for tårnproducenten CW Wind. Han mener ikke, der er tale om unfair konkurrence. Det skriver Finans.

- Jeg er ved at være træt af udokumenterede påstande om prisdumping. Jeg sidder midt i suppen her i Korea. Vi handler stål i Kina, Korea og Indonesien, og ingen steder er der statsstøtte til det stål, som vi bruger, siger Knud Bjarne Hansen til Finans.

Han forklarer prisforskellen med, at stål generelt er billigere i Sydøstasien fordi konkurrencen er hårdere, og producenterne har mere moderne og rationelle værker.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE13303010/dansk-direktoer-i-asiatisk-vindmoelleselskab-er-traet-af-danske-politikere-og-virksomheder-der-vil-vaere-sorte-pletter-i-den-groenne-omstilling/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14