23948sdkhjf

Svanehøj på opkøb: Ruster sig til alle former for flydende gas

Med sit andet opkøb på mindre end et år styrker danske Svanehøj i Svenstrup med 300 ansatte sin produktion og service af udstyr til flydende gas.

- Flydende gas er en vigtig del af fremtidens bæredygtige energisystem, og Svanehøj skal være en betydelig aktør i den værdikæde, der sikrer håndteringen af gas på globalt niveau.

Det er visionen hos den danske pumpespecialist, som nu sætter yderligere handling bag ordene gennem et opkøb af Wärtsilä Tank Control Systems (TCS), der beskæftiger godt 50 ansatte i Storbritannien, Singapore og Frankrig.

Opkøbet af Wärtsilä TCS, der historisk er kendt som Whessoe, tilfører Svanehøj kompetencer inden for produktion, salg og service af high-end målesystemer til gastanke på LNG-skibe og landbaserede LNG-anlæg, skriver Svanehøj i en pressemeddelelse.

- Gas er en af de største drivkræfter i den grønne omstilling. Flydende naturgas som LNG og LPG er allerede i dag et renere alternativ til olie og kul. Og med Power-to-X vil vi om få år se grøn strøm fra sol og vind omdannet til klimavenligt brændstof til fly, skibe, lastbiler og industri, siger CEO i Svanehøj, Søren Kringelholt Nielsen og tilføjer:

- Opkøbet af Wärtsilä TCS er et udtryk for, at vi ønsker at gøre Svanehøj til en globalt førende specialist, der producerer og servicerer udstyr til håndtering af alle former for flydende gas; naturgas, biogas og ikke mindst fremtidens Power-to-X-baserede brændstof.

Adgang til 500 LNG-skibe

Opkøbet af Wärtsilä TCS åbner nye, spændende muligheder for Svanehøjs hastigt voksende serviceforretning, hvor aktivitetsniveauet er tæt på tredoblet siden 2018.

- Med opkøbet vil Svanehøj være det oplagte valg som serviceleverandør på de omkring 500 LNG-skibe, hvor Wärtsilä TCS’ målesystemer er installeret. Og når vi først er ombord, vil det for mange kunder være attraktivt at samle serviceopgaverne og gøre brug af vores kompetencer inden for service af pumper, kompressorer, ventiler og instrumentering, forklarer direktør for service og aftersales hos Svanehøj, Morten Christian Larsen.

Han vil med opkøbet stå i spidsen for en serviceafdeling med over 70 medarbejdere og aktiviteter i Danmark, Storbritannien, Kina og Singapore.

Efter det seneste opkøb beskæftiger Svanehøj Danmark cirka 230 medarbejdere og har aktiviteter i Danmark, Storbritannien, Frankrig, Singapore, Kina og Japan.

Handlen mellem Svanehøj Danmark A/S og Wärtsilä Corporation er betinget af relevante myndigheders godkendelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093