23948sdkhjf

Intet 'hu hej vilde dyr' over beslutningen: Teknisk direktør forlader Hofor

I de sidste seks år har Bjarne Korshøj som teknisk direktør stået i spidsen for milliardinvesteringer hos Hofor - Det er blandt andet mundet ud i nyt grønt kraftvarmeværk, skybrudssikring, blødgøring af vandet, etablering af supervandværker og dampkonvertering. 

Det får en ende nu - altså Bjarne Korshøjs tid som teknisk direktør – ikke Hofors grønne omstilling.

- Jeg har valgt at gå en ny vej, skriver han i et opslag på Linkedin.

Hvad den nye vej er, kommer vi tilbage til.

Allerførst skal vi lige se på, hvorfor Bjarne Korshøj med udgangen af denne måned forlader Hofor – uden dramatik.

- Der er ikke noget hu hej vilde dyr over beslutningen. Jeg traf den allerede for et halvt år siden og fik mulighed for først at melde noget ud nu, så jeg kunne arbejde som jeg ville frem til nu, siger Bjarne Korshøj.

Årsagen til beslutningen er ikke, at han er blevet træt af Hofor og de opgaver, der beskæftiger ham på daglig basis. Tvært om. Det har været en svær beslutning.

- Det har ikke været nemt, men vi har et hus i Trekantsområdet og en lejlighed i Ørestaden. Vi pendler frem og tilbage hver fredag og søndag. Når man når min alder – jeg bliver 64 senere på året – så er der andre interesser, man gerne vil have mere tid, siger Bjarne Korshøj.

Kropumuligt med deltid

Det betyder dog ikke, at han kommer til at gå at tulle rundt i haven og beskære roser.

Fremover vil han nemlig bruge sine kræfter på mere bestyrelsesarbejde, end han gør i dag, samt konsulentarbejde i egen virksomhed.

- Når man har arbejdet så meget, som jeg har i mange år, så er det kropumuligt at gå på deltid, siger han.

I sin egenskab af konsulent vil han trække på sin mangeårige erfaring fra såvel chef-stillingen hos Hofor og den tidligere ansættelse som direktør hos Vattenfall.

- Jeg vil gerne have bredden med. Udover at kunne bidrage med erfaringer inden for organisatoriske processer og asset management, kan jeg bringe min mangeårige erfaring fra forsyningssektoren i spil og rådgive i krydsfeltet mellem ledelse og teknik, siger han.

Med vemod

At det har været en svær beslutning at træffe for Bjarne Korshøj er der ingen tvivl om, for når man beder ham fortælle, hvad der har været det bedste og mest udfordrende ved arbejdet hos Hofor, er han ikke til at stoppe.

- De store byggeprojekter, hvor man skal tænke sig godt om, holde sig på sporet og sørge for at projektet overholder økonomi og tidsplan har der selvfølgelig været udfordringer i, siger han.

Men det har ikke været den største.

- Da jeg kom til i 2015, bar Hofor stadig præg af at være en gang sammenbragte børn efter de mange fusioner. Der var adskillige forskellige kulturer på tværs, som skulle ensrettes for at få det til at fungere og opnå sammentænkning på tværs, siger han og nævner også arbejdet med sikkerhed, arbejdsmiljø og asset management, som nogle af de områder, der har været udfordrende – men også nogle af de mest spændende.

Derfor er han – udover det åbenlyse bidrag til at København forhåbenligt når sin CO2-neutralitet i 2025 – mest stolt af de tværgående og organisatoriske ændringer, der er gennemført

- Vi tænker mere som én koncern nu, siger han og tilføjer:

- Jeg kan ikke tage æren for noget af det alene. Men det har været sjovt at være med til at påvirke udviklingen både på de indre linjer og den grønne omstillings udvikling i København.

Arbejder til det sidste

Bjarne Korshøj stopper altså med udgangen af september måned. Han runder den sidste dag af kl. 15.00.

- Jeg arbejder til det sidste, siger han og griner.

Hofor oplyser, at man netop er gået i gang med overvejelserne vedrørende en proces for genbesættelsen af stillingen som teknisk direktør, og at man derfor ikke kan sige mere lige nu.

Forsyningsdirektør Ole Adeler konstitueres midlertidigt i stillingen som teknisk direktør fra 1. oktober - og fortsætter samtidig som forsyningsdirektør for vand- og spildevandsområdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094