23948sdkhjf

Aalborg CSP løser akut problem med lagerlåg hos nordjysk varmeværk

I april måned kunne Dronninglund Fjernvarme konstatere skader i såvel isoleringen som i flydelineren af det eksisterende damvarmelagerlåg. Årsagen til skaderne var store mængder ophobet vand i isoleringen. 

I samarbejde med sin bygherrerådgiver MOE undersøgte Dronninglund Fjernvarme skaderne.  De blev fundet så omfattende, at der blev truffet beslutning om at udskifte det gamle låg. 

Projektet blev hurtigt sendt i udbud, så det nye låg kan bygges hurtigt og hen over vinterperioden. 

Det blev Aalborg CSP, der løb med opgaven.

- Vi havde en lågkonstruktion, der ikke kunne klare opgaven længere og derfor skulle udskiftes. Derfor gennemførte vi en udbudsrunde og valgte det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Vi er glade for at Aalborg CSP bød ind på opgaven som totalentreprenør med deres certificerede løsning, der for os på varmeværket giver tryghed for en langsigtet og driftssikker løsning, siger bestyrelsesformand for Dronninglund Varmeværk, Svend Bøgh.

Aalborg CSP anvender i projektet til Dronninglund Fjernvarme sin certificerede lågteknologi.

Lågteknologien håndterer luft-, vand- og fugtansamlinger ganske effektivt. Det nye låg er designet som en diffusionsåben konstruktion, der forhindrer, at dampen bliver fanget og dermed kondenserer i isoleringen. Derudover er låget sektionsopdelt for bedre håndtering af nedbør, og det er derved muligt at afvande overfladen af lageret sikkert og effektivt med et minimum af løbende vedligehold. 

Optimeret løsning

Aalborg CSP har siden installation af et lignende låg hos Marstal Fjernvarme arbejdet intenst på at optimere løsningen - og det ikke kun når det kommer til den tekniske del. 

- Vi er rigtig stolte af den tillid Dronninglund Fjernvarme har vist os og den unikke tekniske lågløsning, som vi har arbejdet benhårdt med at kost-optimere hen over de seneste 12 måneder. På trods af meget svære markedsvilkår på råvaremarkedet er det lykkedes os at tilbyde den teknisk optimale løsning til en attraktiv pris, og det er resultatet af hårdt arbejde fra teamet i Aalborg CSP, siger administrerende direktør for Aalborg CSP, Svante Bundgaard.

Aalborg CSP har ikke kun optimeret på det tekniske og økonomiske i denne opgave. Dronninglund Fjernvarme lagde nemlig vægtpå at så stor en del af den gamle isolering skulle genbruges som muligt. 

- I en tid med øget fokus på bæredygtighed, var det vigtigt at få genbrugt så mange materialer som muligt, så vi både kunne spare miljøet for en belastning og ligeledes kunne tilbyde Dronninglund Fjernvarme en billigere løsning, siger Product Manager PTES fra Aalborg CSP, Morten Vang Bobach.

Aalborg CSP har startet arbejdet på lageret i denne uge - og forventer at aflevere i marts 2022.

Fakta:

Ejer: Dronninglund Fjernvarme A.m.b.a.
Damvarmelagerets energiindhold: 5.500 MWh
Areal - damvarmelagerlåg: 8.281 kvadratmeter
Antal forbrugere: Ca. 1.400
Placering: Dronninglund, Nordjylland
Lågets forventede levetid: 25 år

Indgår i integreret energisystem med: solvarme, varmepumpe, gaskedel og gasmotor

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094