23948sdkhjf

Ennogies fordoblede omsætningen på solcelletag - sætter kursen mod fondsbørsen

Virksomheden Ennogie, der har specialiseret sig i solcelletag, har oplevet så stor vækst i deres private salg, at de nu sigter efter at komme på fondsbørsen.

I alt har virksomheden oplevet en samlet vækst på 23 pct i 2020. Det til trods for, at virksomheden på mange fronter – ligesom alle andre – har været udfordret af den verdensomspændende pandemi.

- I lyset af de store udfordringer Corona har bragt med sig på både salgssiden og især på leverandørsiden, så er vi godt tilfredse med fremgangen. Usikkerheden gjorde, at vi rykkede tættere sammen i bussen - med afstand og hjemmearbejde - og har bl.a. gjort, at vi ikke har ansat nye medarbejdere i det tempo vi havde planlagt, siger Lars Brøndum Petersen, direktør i Ennogie.

Derudover har virksomheden startet 2021 med en tredobling i ordreindgangen. Ydermere sporer de en stor stigning i interessen fra det professionelle marked, hvilket direktøren håber i sidste ende kan fordoble omsætningen i indeværende år.

- Væksten er drevet af en stærk bæredygtighedsagenda i byggeriet, hvor nye begreber som DGNB-certificering, cirkulær økonomi og energifællesskaber vinder indpas i hverdagen, Lars Brøndum Petersen.

Ennogies ejere og bestyrelse har for nyligt sagt ja til et tilbud fra børsnoterede SmallCap Danmark om at arbejde hen mod et opkøb i efteråret.

En lidt anderledes, men mindre besværlig måde at tilgå Børsen.

- Jeg mener, at en cleantech vækstvirksomhed som Ennogie hører hjemme på fondsbørsen, hvor adgangen til fremtidig kapital og bred eksponering er nøgleordene. Vi har gennem opkøbsmuligheden fra SmallCap Danmark en unik mulighed for at bruge det momentum, der er i den grønne omstilling til at komme hurtigt, men kontrolleret, på Børsen siger hovedaktionær Kim Haugstup Mikkelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079