23948sdkhjf

Nyt samarbejde: Vil gøre spildevand til en ny ressource med data

Dataplatforms-virksomheden Valuer stiller sig nu til rådighed i et nyt samarbejde med Aarhus Vand. Ambitionen er at finde ud af, om man kan gøre spildevand til en ressource. Det fortæller parterne i en pressemeddelelse.

Under samarbejdet med Valuer, som i første omgang løber til sommer, vil Aarhus Vand kunne tilgå flere forskellige dele af platformen: Valuer Innovation Radar, der blandt andet kan finde relevante løsninger i helt andre industrier og sektorer, og Valuer Strategic Insights, der blandt andet leverer skræddersyede indholds- og tendensanalyser af innovationsområder, i det konkrete tilfælde løsninger, der bidrager til den cirkulære økonomi.

-Innovation handler også om at arbejde systematisk med data og informationer. Valuer-
platformens muligheder for at bearbejde helt enorme datamængder fra hele verden er
interessante, og Aarhus Vand vil undersøge hvordan platformen kan hjælpe med at se mønstre og muligheder, siger Jesper Kjelds, der er Chief Digital Information Officer hos Aarhus Vand. 

Aarhus Vand blev i 2020 det første vandselskab i verden, der har opnået en certificering i FN's verdensmål, og virksomheden har en mission om at skabe verdens mest effektive anlæg og videnscenter, så det danske spildevand på sigt kan forvandles til nye produkter og ny energi.  

Hos Valuer ser man frem til at løse opgaven i samarbejde med det, man betegner som et af verdens mest innovative og bæredygtige vandselskaber.

- Aarhus Vand er en utrolig spændende virksomhed, som lever op til nogle af de værdier, vi i Valuer anser for helt afgørende for fremtidens virksomheder. De er ambitiøse, innovative og de vil løse nogle grundlæggende problemer ved hjælp af viden, innovation og den nyeste teknologi, siger Dennis Poulsen, administrerende direktør i Valuer.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125