23948sdkhjf

Nu går forundersøgelserne for energiøen og havvind i Nordsøen i gang

Energistyrelsen har den 28. april 2021 givet Energinet tilladelse til at udføre forundersøgelser for energiøen og de kommende havvindmølleparker i Nordsøen.

Tilladelsen gælder fra 1. maj 2021 til 31. december 2023. 

Forundersøgelsestilladelsen giver ikke i sig selv ret til at opføre energiøen eller havvindmølleparker i områder, men tilladelsen giver Energinet ret til at indsamle relevante geofysiske, geotekniske og miljømæssige oplysninger om forundersøgelsesområdet på havet, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

På baggrund af tilladelsen vil Energinet skibe i Nordsøen for at undersøge og opmåle havbunden i forundersøgelsesområdet, hvor energiøen og havvindmølleparken, kan placeres. Samtidig miljøundersøger Energinet også forundersøgelsesområdet.

Forundersøgelserne bidrager til den strategiske miljøvurdering (SMV) af energiøen og havvindmølleparker samt til, at energiøen kan etableres med mindst mulig risiko for vinderen af kommende udbud af havvind og ø. Denne risikominimering forventes at give lavere budpriser. Udbuddets vinder kan også bruge miljøundersøgelserne til den senere miljøkonsekvensvurdering (VVM) af det konkrete projekt på havet.

Senere vil Energistyrelsen igangsætte den strategiske miljøvurdering (SMV) af energiøen og havvindmølleparkerne.

Når havvindmølleparkerne står færdige, vil de have en kapacitet på 3GW.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078