23948sdkhjf

Uregistreret overløb har skadet beskyttet vandmiljø: - En af de fejl, der er ved at blive rettet

Brørup Renseanlæg ved Vejen har uforvarende ledt spildevand ud i den nærliggende Tuesbøl Bæk til skade for det lokale vandmiljø, der er Natura 2000-område. Det skriver TV Syd.

Hvert år sender anlægget omkring 900 millioner liter renset spildevand ud i det spinkle vandløb, som munder ud i Holsted Å. Plus det løse.

Det ”løse” er en ukendt mængde urenset spildevand. Optagelser, som Lars Hammer-Bek har lavet, viser, at der sendes kaskader af antracitgråt spildevand ud i bækken, når skyerne brister, og renseanlægget fyldes op og løber over.

- Det er et problem, at man har et rensningsanlæg, der udleder vand i så lille et vandløb. Men det store problem er overløbet, siger Lars Hammer-Bek, som er frivillig vandplejemand for Danmarks Sportsfiskerforbund, til TV Syd.

Overløb ikke registreret

En forespørgsel hos Vejen Kommune viser, at røret fra renseanlægget ud i bækken – også kaldet et overløb – slet ikke er registreret, selvom det har været der i årevis. En fejl, kommunen først opdager, da TV Syd gør opmærksom på problemet:

- Det er en af de fejl, der er ved at blive rettet med årets indberetning. Der vil overløbet blive oprettet, og målte mængder indberettet. Der er ikke givet en udledningstilladelse på overløbet, skriver Vejen Kommune i en mail til TV Syd.

Normalt ville Miljøstyrelsen have pålagt kommunen at gøre noget ved de overløb, der belaster et vandløb som Tuesbøl Bæk.

Ifølge civilingeniør hos Miljøstyrelsen Bo Skovmark kan de manglende data fra Vejen Kommune være årsag til, at overløbene i bækken er gået under radaren i Miljøstyrelsen indtil nu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093