23948sdkhjf

GreenLab klar til produktion på PtX-anlæg: Første kunde er på plads

I GreenLab Skive er man næsten klar til produktion af brint og metanol på sit fuldskala elektrolyseanlæg. 

- Konkret er planen, at et 12 MW elektrolyseanlæg inden længe skal producere brint med elektricitet fra lokale vindmøller og solceller. Brinten kan anvendes på flere forskellige måder: en del vil blive omdannet til metanol ved tilsætning af CO2, en del vil blive anvendt direkte til tung transport via et mobilt højtrykslager, og brinten kan også bruges til industrielle formål, siger Anders Bøje Larsen, der er Chief Technology Officer i GreenLab Skive. 

Det nye PtX-anlæg bliver et af de første fuldskala produktionsanlæg for brint og metanol i Danmark, og et af de største i verden, når det kommer i drift, skriver GreenLab i en pressemeddelse. 

GreenLab Skive etablerer det nye PtX-anlæg i samarbejde med energiparkens partnere Green Hydrogen System, ReIntegrate, Everfuel og Eurowind.

- En væsentlig del af formålet med demonstrationsanlægget er også at afprøve hvor smidigt brintproduktionen kan tilpasses variationer i vejret og el-produktionen fra vindmøller og solceller, og anlægget skal derfor også bestå af et 1,6 MWh batterilager, siger Anders Bøje Larsen. 

De 10 mio. liter (8.000 ton) metanol årligt, som anlægget vil producere er allerede afsat til Circle K, og vil således blive brugt som transportbrændstof.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11