23948sdkhjf

Nordstream 2 går i gang ved Bornholm ▪ 10.000.000.000 kWh på tælleren ▪ Ny varmekonsulent hos Sweco

Nord Stream 2 går i gang med at lægge gasrør ved Bornholm

6. februar 2021

Skibet "Fortuna" er begyndt at lægge rør i dansk farvand for Nord Stream 2, som skal transportere gas fra Rusland til Tyskland.

Det oplyser konsortiet bag projektet lørdag i en e-mail ifølge Reuters.

Det sker efter lang tids afbrydelse. Arbejdet med at lægge gasrørene gik i stå i december 2019, efter USA truede med sanktioner.

Arbejdet i dansk farvand - omkring Bornholm - er igangsat efter en "vellykket afslutning på havundersøgelser", hedder det fra det russisk-tyske konsortium.

Det russiske energiselskab Gazprom er den dominerende aktør i Nord Stream 2.

/Ritzau

 10.000.000.000 kWh på tælleren

 4. februar 2021

Torsdag den 4. februar 2021 rundede produktionen fra havvindmølleparken Horns Rev 2 de astronomiske 10 milliarder kilowatt-timer.

Siden H.K.H Kronprinsen i 2009 indviede Ørsteds havvindmøllepark Horns Rev 2, har de 91 møller i parken omsat vindens energi i det 35 km2 store område, parken dækker, til at producere 3 procent af det samlede danske elforbrug

Horns Rev 2 er placeret i Nordsøen 30 km vest for Blåvandshuk og var ved indvielsen i efteråret 2009 verdens største havvindmøllepark med en samlet produktionskapacitet på 209 MW. Dengang var forventningen, at parken ville levere grøn energi svarende til 200.000 husstandes årlige elforbrug.

En exceptionel god placering

Men Horns Rev 2 har overgået forventningerne, forklarer Allan Due Overbeck, der er Head of Operations for Horns Rev 2.

  • Siden 2009 har Horns Rev 2 sammenlagt produceret el svarende til mere end 3 millioner danske husstandes elforbrug i et år. Mere teknisk betyder det, at Horns Rev 2 over en 11-årig periode kan dokumentere en exceptionel kapacitetsfaktor på omkring 50 procent. Det viser, at Nordsøen rummer et fantastisk vindpotentiale og er det helt rigtige sted at placere havvindmølleparker, da der er rigeligt med plads, siger Allan Due Overbeck.

Horns Rev 2 var samtidig den første havvindmøllepark, der var placeret så langt fra land og i et farvand med så høje bølger. Endvidere blev der for første gang i historien installeret en beboelsesplatform i forbindelse med en havvindmøllepark.

 Den største produktion fra havvindmølleparken finder sted i de kolde og blæsende vintermåneder, hvor også elforbruget i Danmark er størst. Måned for måned er der dog store variationer i vindforholdene på Nordsøen. Den hidtidige produktionsrekord blev opnået i januar 2014 med 135.399.000 kWh, mens produktionen i en normal vintermåned ligger på ca. 90.000.000 kWh.

Ny fjernvarmekonsulent hos Sweco Danmark i Aalborg

4. februar 2021

Jonas Brøndum Mortensen er pr. 1. februar 2021 ansat som seniorkonsulent i Vand & Klima på Swecos kontor i Aalborg. Jonas er 36 år og uddannet maskinmester.

Hos Sweco skal Jonas arbejde med fjernvarme- og varmeforsyningsprojekter, bl.a. med fokus på el og commissioning.

Jonas, der tidligere har været ansat som driftsrådgiver hos Sweco i Facility Management, kommer senest fra en stilling som field service engineer hos Scanel International, hvor han arbejdede med installering af Blunox SCR-systemer i den norske offshore sektor.

Kilde: Sweco

Vindmøller i Blåhøj Øst

4. februar 2021

Ikast-Brande Byråd har sagt god for, at der udarbejdes lokalplan og kommuneplantillæg, så der kan opstilles vindmøller nord for Kratlund plantage ved Blåhøj.

Ikast-Brande Kommune har modtaget en ansøgning fra Eurowind og Hofor om opsætning af ni vindmøller med en totalhøjde på 150 meter med en forventet samlet årsproduktion på 100.000 MWh.

Kilde: Licitationen

Lån til ledningsrenovering

4. februar 2021

Græsted Fjernvarme har ansøgt Gribskov Kommune om kommunal garantistillelse til lån til delvis renovering af ledningsnettet, og det har Gribskov Byråd sagt ja til.

Desuden forventer selskabet at skulle bruge penge på øget rensning af udledt røg fra værket. Fjernvarmeværket har endnu ikke det fulde overblik over omkostningerne, men vurderer, at der inden for de næste 10 år vil være behov for at optage lån på i alt cirka 30 mio. kr.

Kilde: Licitationen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078