23948sdkhjf

Aftale mellem Lundbeck og Better Energy sikrer opførelsen af ny dansk solcellepark

En ny elkøbsaftale mellem medicinalkoncernen Lundbeck og energiselskabet Better Energy sikrer opførelsen af en ny solcellepark ved et industriområde uden for Væggerløse i Guldborgsund Kommune, skriver Better Energy i en pressemeddelelse,

Når kontakten næste år bliver tændt hos Lundbeck, vil elforbruget altså blive opvejet af en tilsvarende elproduktion fra dansk solkraft. Strømmen kommer fra den nye solcellepark, der bygges og finansieres som følge af aftalen, der løber over en 7-årig periode.

Lundbeck har lægger vægt på, at deres indkøb af el skal have en direkte effekt på opførelsen af ny grøn energi i Danmark.

- Bæredygtige virksomheder gør en verden til forskel ved at sikre, at deres elkøbsaftale tilfører samme mængde ny grøn strøm til elnettet, som de selv forbruger. Det er præcis det, Lundbeck gør med denne aftale, forklarer Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

34 MW grøn strøm

Fra 2022 er Lundbeck således den direkte årsag til, at der kommer mere grøn energi til elnettet. Med en kapacitet på 34 MW vil parken levere grøn strøm, svarende til 21.250 danskeres årlige elforbrug.

- Siden 2006 har vi reduceret vores CO2-udledning med over 70 procent, og opførslen af solcelleparken er næste skridt i vores ambition om at blive totalt CO2-neutrale. Vi er glade for at kunne være med til at tilføre grøn strøm til elnettet, og glæder os til at se solcelleparken færdig, siger Uffe Kåre Rasmussen, Bæredygtighedschef hos Lundbeck.

Solcelleparken forventes færdigbygget indenfor 12 måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094