23948sdkhjf

Leder efter læk på tredje måned ▪ Håber minister vil stoppe vind-projekt ▪ Grundfos belønner formand

Din Forsyning i Esbjerg leder efter læk

1. februar 2021

Siden november har Din Forsyning i Esbjerg ledt efter en læk. Det betyder at 500 kubikmeter vand i døgnet fosser ud et udkendt sted i fjernvarmenettet, skriver JydskeVestkysten.

- Det er et ret voldsomt vandtab, og vi er lidt på herrens mark. Vi ved simpelthen ikke, hvad det skyldes. Vi har været bekymret for, at der var tale om et meget stort brud, og har haft gang i en større eftersøgning. Selvom vi undervejs har lokaliseret mange mindre brud, er det ikke lykkedes os at nedbringe vandtabet ret meget. Vi leder derfor videre efter problemet, siger Thomas Bornhøft, genbrugs- og distributionschef hos Din Forsyning.

Din Forsyning opfordrer ny byens borgere til at holde øje med grønt vand og potentielle steder for læk.

Assens Kommune: Håber ministeren vil stoppe havmøllepark

29. januar 2021

Havmølleprojektet i Lillebælt, først drevet af Sønderborg Kommune via Sønderborg Forsyning, nu af Lillebælt Vind, møder en hel del modstand fra den anden side af bæltet, på Helnæs og fra de omkringliggende kystområder i Assens Kommune.

Nu håber Assens Kommune at en teknikalitet - om afstandskrav og det faktum at Sønderborg Forsyning har overdraget projektet til Lillebælt Vind - kan få klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen til at gå ind i sagen.

Det skriver TV2 Fyn.

Borgmesteren har derfor skrevet ministeren.

- Der er ikke længere sammenfald mellem den juridiske enhed som er meddelt forundersøgelsestilladelse og den juridiske enhed som ønsker at udnytte forundersøgelsestilladelsen til at ansøge om etablering, skriver borgmester Søren Steen Andersen til ministeren.

Dan Jørgensen oplyser til TV2 Fyn, at han afventer en vurdering fra Energistyrelsen, inden han vil forholde sig til sagen.

Grundfos belønner bestyrelsesformand for ekstra-arbejde

28. januar 2021

Torsdag er der ekstraordinær generalforsamling hos Grundfos, og her ventes man blandt andet at vedtage et ekstraordinært vederlag til bestyrelsesformand Jens Moberg. Det skriver Børsen.

Moberg får betalingen, fordi der er blevet trukket ekstra veksler på ham i 2020 og de første fire måneder af 2021. Det skyldes blandt andet ekstra opgaver i forbindelse med CEO-skiftet i efteråret.

- Da Mads Nipper meddelte, at han ville stoppe i Grundfos i september, ville han jo ikke længere være ansvarlig på den lange bane. Derfor gik jeg som bestyrelsesformand tættere på forretningen og var med ind over stort set samtlige beslutninger. Det har jeg brugt mange flere timer på, siger Jens Moberg til Børsen.

Det fremgår ikke, hvor stort vederlaget er.

Domicil til Aarhus Vand

28. januar 2021

Aarhus Byråd har vedtaget Lokalplan 1136, Erhverv ved Hasselager Centervej, Hasselager endeligt.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et ønske fra Aarhus Vand om at området kan anvendes til erhvervsformål og med mulighed for opførelsen af et nyt domicil. Med lokalplanen gives der mulighed for opførelse af ny bebyggelse i en-fire etager samt kælder. Samlet set må der inden for lokalplanen opføres maksimalt 11.500 kvm.

Aarhus Vands nye domicil vil blive det første byggeri i et fagligt fællesskab kaldet "Innovationsdistrikt for vandteknologi", der samler danske og internationale virksomheder, der alle har fokus på vandteknologi. Innovationsdistriktet skal understøtte udvikling og samarbejde i den danske vandbranche og give mulighed for synergier og udveksling af viden såvel som fysiske faciliteter.

Kilde: Licitationen

Tørreplads

28. januar 2021

Holbæk Kommune har givet Fors Spildevand Holbæk A/S landzonetilladelse til at etablere en overdækket tørreplads på Tysinge Renseanlæg på Mosevej 40, Tølløse.

Fors Spildevand vil etablere en drivhusoverdækket tørreplads på cirka 1.500 kvm til supplerende tørring af afvandet og mineraliseret slam fra Tysinge Slam-mineraliseringsanlæg.

Kilde: Licitationen

Regnvandsledning

28. januar 2021

Horsens Kommune har givet Samn Forsyning tilladelse til at lægge en regnvandsledning ned under Torsted Skelgrøft via styret underboring.

Samn Forsyning udvider regnvandsbassiner langs Torsted Skelgrøft på grund af byggemodninger i området.

I forbindelse med udledning af overfladevand fra nye byggemodninger skal overfladevandet føres under Torsted skelgrøft til regnvandsbassin. Projektet forventes gennemført forår 2021

Kilde: Licitationen

Biogasanlæg

28. januar 2021

Solrød Byråd har vedtaget Lokalplan 418.2 Biogasanlæg ved Åmarken med tilhørende miljørapport endeligt.

Lokalplanen erstatter den eksisterende lokalplan, der omfatter området, hvor Solrød Biogas A/S i dag ligger. Den nye lokalplan fastlægger både bestemmelser for det eksisterende anlæg og giver mulighed for etablering af et nyt biogasanlæg, Solrød Bioenergi ApS.

Læs mere her: Nyt biogasanlæg i Solrød klarer endnu en hindring

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094