23948sdkhjf

Dansk vandkraftværk fylder 100 ▪ EUDP åbner for kvart milliard ▪ Affaldsbrand i Odense

Tangeværket fylder 100 år

11. januar 2021

Siden 1921 er der produceret electricitet på Tangeværket ved Tange Sø i Midtjylland. Dermed runder værket et meget skarpt hjørne. Og selvom der er gået 100 år, så er der faktisk ikke foretaget de helt store ændringer, fortæller direktør Rasmus Lambert.

- Anlægget er fuldstændig identisk med, da det blev opført. Der er nogle tavler, der blev udskiftet midt i 40’erne og nogle styresystemer i '87, da det skulle automatiseres. Det er egentlig den forskel, der er på den gang og i dag, fortæller værkets direktør, Rasmus Lambert.

Da Tangeværket blev opført var det landets største værk.

(Kilde: TV MIdtVest)

EUDP åbner for første pulje i 2021

11. januar 2021

Virksomheder og forskere med fokus på grøn omstilling kan nu søge om støtte til nye energiteknologiske projekter gennem EUDP – Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram.

Frist for ansøgere er den 5. marts.

Læs mere her: Nu kan du få fingre i en kvart milliard

Brand i affaldslager på Fyn

9. januar 2021

Lørdag gik der ild i et Odense Renovations losseplads Odense Nord Miljøcenter. Branden sendte røg ind over Stege.

Affaldet var selvantændt, fortæller kommunikationschef ved Odense Renovation til TV2 Fyn

- Det er den slags der kan ske og i enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at tilkalde brandvæsenet til at hjælpe med slukningsarbejdet, fortæller Claus Hammerich.

Branden er slukket

CobraCable back on track

8. januar 2021

CobraCable, der forbinder det danske og det hollandske elnet har været ude af drift siden september. 

TenneT oplyser nu at den fejl-behæftede del af kablet nu er udskiftet og at kablet i dag kl. 12.00 er sat i drift igen. 

Kilde: Tennet

Oversvømmede minkgrave giver ikke akut bekymring

7. januar 2021
Efter bekymring fra lokale borgere har Miljøstyrelsen undersøgt de oversvømmede minkgrave ved Holstebro.

Store mængder regn har fået minkgravene ved Holstebro til at stå under vand.

Det har fået Miljøstyrelsen til at aflægge et besøg ved minkgravene, efter at en borgergruppe har været bekymret for grundvandsforurening fra de nedgravede mink.

Miljøstyrelsen har efter besøget konkluderet, at der ikke er grund til akut bekymring over situationen. Det oplyses i en pressemeddelelse, der er udsendt onsdag.

- Vi er ikke akut bekymrede over situationen. I dag var der kun lidt vand på jordoverfladen, og der var ikke tegn på, at vand tidligere er strømmet fra gravene og ned til søen, siger konstitueret kontorchef Charlotte Moosdorf fra Miljøstyrelsen, der er miljøtilsynsmyndighed for minkgravene.

Kilde: Ritzau

Aalborg Energi Holding får ny formand

7. januar 2021

Per Clausen er indtrådt som bestyrelsesformand hos Aalborg Energi Holding A/S, Aalborg Decentrale Værker A/S, Aalborg Bygas A/S, Aalborg Fjernkøling A/S, Aalborg Energicenter A/S, Nordjyllandsværket A/S og Aalborg Varme A/S i stedet for Lasse Puertas Navarro Olsen (kilde: CVR).

Aalborg Energi Holding A/S driver forsyningsvirksomhederne i Aalborg Kommune.

Kilde: CVR

Hofor bag ny uddannelse til opgradering af store varmeanlæg

7. januar 2021

Mere end 5000 store varmeanlæg i hovedstaden er i dag indstillet forkert og kan spare store mængder energi med relativt få justeringer. På landsplan drejer det sig om langt flere store varmeanlæg, som kan optimeres. Derfor lancerer Hofor, Dansk Fjernvarme og Tekniq Arbejdsgiverne i samarbejde med EVU (El- og VVS-branchens Uddannelsessekretariat) et AMU-kursus, som på blot tre dage kan certificere VVS´ere i at optimere driften af fjernvarmeanlæg i større bygninger og ejendomme - til fordel for både miljøet, ejere og beboere.

Kurset hedder "HEAT - service på store fjernvarmeanlæg" og skal ved at kombinere driftsdata og klassisk eftersyn være med til at sikre en målrettet og mere effektiv service af kundernes anlæg. Kurset vil blive tilbudt som et landsdækkende uddannelsesforløb, hvor der veksles mellem teori og opgaveløsning og afsluttes med en "multiple choice"- test med krav om beståelse.

Kurset retter sig mod personer med en vvs-energi/-blikkenslageruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for at indregulere store fjernvarmeanlæg. Det er en fordel, at deltagerne i forvejen har opnået Fjernvarmens Serviceordnings certifikat.

Kilde: Hofor

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079