23948sdkhjf

Vestas-boss: Vi er nødt til at være til stede i flere led

Fredag offentliggjorde Vestas, at man har købt 25 procent af udviklingsselskabet Copenhagen Infrastructure Partners.

CIP udvikler store energiinfrastrukturprojekter og samarbejder blandt andet med Vestas om havmølleparker på det spirende taiwanske marked.

I alt administrerer CIP syv forskellige fonde som har investeret 14 milliarder euro (104 milliarder kroner) i 20 større energiprojekter på næsten 8 GW samlet.

Mens vindmølleproducenterne har været under stort prispres i de seneste år, har udviklingen af store energiprojekter været en lukrativ forretning.

Samtidig ventes der at komme yderligere fart på den grønne omstilling i de kommende år, og det er i det lys, man skal se Vestas’ opkøb.

- Som verdens førende leverandør af bæredygtige løsninger er det helt naturligt, at Vestas også skal spille en ledende rolle i den globale grønne omstilling, oplyser Henrik Andersen, administrerende direktør i Vestas, i en mail til Energy Supplys søstermedie Metal Supply.

- For at gøre det er vi nødt til at være til stede i flere led af værdikæden, og med vores tilbagekøb af havvind, oprettelse af en dedikeret udviklingsenhed og vores nye medejerskab af CIP har vi nu taget nogle store skridt i den rigtige retning, fortsætter han.

Selv om Vestas nu er medejer bliver CIP ikke begrænset, når det gælder valg af vindmøller til de enkelte projekter, hvor målet stadig er at skabe den bedst mulige investeringsprofil på de enkelte projekter.

Hos Vestas ønsker man dog ikke at kommentere på, om det nye samarbejde får indflydelse på udviklingen at en ny stor offshore-mølle, der skal kunne hamle op med konkurrenterne Siemens Gamesa og GE.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.19