23948sdkhjf

Ørsted og Amazon indgår Europas største elkøbsaftale inden for havvind

Amazon, teknologiselskabet med hovedsæde i Seattle i USA, har indgået en tiårig elkøbsaftale (CPPA) med Ørsted om at aftage produktionen fra 250 MW af den samlede kapacitet fra Ørsteds planlagte havvindmøllepark Borkum Riffgrund 3 på 900 MW i Tyskland.

CPPA'en på 250 MW, som er den største inden for havvind i Europa nogensinde, vil hjælpe Amazon med at nå sit mål at være CO2-neutral inden 2040, som selskabet har fremsat i sit Climate Pledge.

- CPPA'en med Amazon om Borkum Riffgrund 3 vil føre projektet et skridt nærmere sin realisering, hvor det vil levere store mængder grøn strøm til Tysklands grønne omstilling. Tyskland er fortsat et attraktivt marked for Ørsted med sin nylige beslutning om at installere 40 GW havvindskapacitet inden 2040, siger Rasmus Errboe, senior vice president, regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted Offshore og ansvarlig for CPPA'er.

Dette er den anden CPPA, som Ørsted indgår med Amazon, efter aftalen i 2016 på den 253 MW store Amazon Onshore Wind Farm Texas i Scurry County, Texas.

Aftalen med Amazon betyder, at Ørsted i løbet af de seneste 12 måneder har indgået CPPA'er med en samlet kapacitet på 1.301 MW på tværs af sin globale havvindportefølje.

Ørsted mangler endnu at tage den endelige investeringsbeslutning. Det forventes at ske inden udgangen af 2021.

Fakta om Borkum Riffgrund 3:

  • Borkum Riffgrund 3 forventes at blive idriftsat i 2025 efter Ørsteds endelige investeringsbeslutning, som forventes i slutningen af 2021.
  • Borkum Riffgrund 3 får en samlet kapacitet på 900 MW og kommer til at ligge i den tyske del af Nordsøen tæt på Ørsteds eksisterende havvindmølleparker Borkum Riffgrund 1 og Borkum Riffgrund 2.
  • Havvindmølleparken vil blive opført og drevet uden statsstøtte. Dette er muligt takket være en række omkostningsmæssige faktorer, herunder anvendelsen af den nyeste teknologi inden for havmøller, gunstige forhold på site og høje vindhastigheder, muligheden for at stabilisere omsætningen via elkøbsaftaler som den 250MW store aftale med Amazon, samt det faktum, at nettilslutningsomkostningerne ikke er en del af projektet.
  • Borkum Riffgrund 3 omfatter tre havvindprojekter, som Ørsted oprindeligt fik tildelt på auktioner i 2017 og 2018 under navnene Borkum Riffgrund West 1 (420 MW), Borkum Riffgrund West 2 (240 MW) og OWP West (240 MW). Projekterne blev omdøbt i september 2019 og vil blive opført som ét fælles projekt under navnet Borkum Riffgrund 3.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.116