23948sdkhjf

Energipark et skridt videre ▪ Vestforbrænding udvider ▪ Better Energy dropper solpark

Trods uenigheder

2. december 2020

Vennerslund Energipark er kommet et skridt nærmere en realisering. Trods stor uenighed kunnet flertal i økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune sende projektet videre i den politiske mølle. 

Parken omfatter seks vindmøller og et solcelleanlæg på 52 hektar. (Kilde: Folketidende)

Ingen planer om flere møller

2. december 2020

Fjerritslev Fjernvarme vil gerne etablere fire vindmøller i Udklit. Det kommer dog til at holde hårdt.

Borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade har netop modtaget 500 underskrifter imod projektet. Samtidig lød kommentaren:

- Vi har ikke planer om nye vindmølleområder i Jammerbugt Kommune, sagde Mogens Gade. (Kilde: Nordjyske)

Vestforbrænding kobler boligforeninger på nettet

2. december 2020

Vestforbrænding har netop fået et kommunalt ja til udbygning af fjernvarme i den del af Lyngby-Taarbæk Kommune, som hedder Lundtofte.

- Nu skal opgaverne i udbud, og der skal detailprojekteres. Selve gravearbejdet forventes at begynde fra juni måned, siger Søren Løgstrup Hansen, som er Distributionschef i Vestforbrændings Grøn Varmeforsyning.

Projektet i Lundtofte betyder, at 32 installationer, primært større boligforeninger i etagebyggerier, skal konvertere fra gas og olie til grøn og bæredygtig fjernvarme, som forventes at blive en billigere løsning for de mange beboere i området.

Udbygningen vil optage 12.815 MWh af Vestforbrændings samlede varmeproduktion på i alt 1.200.000 MWh.(Kilde: Vestforbrænding)

GreenLab Skive runder milepæl

Hos GreenLab i Skive er biogasanlægget, der er blandt Danmarks største, for nylig nået op på sin fulde produktionskapacitet.

Den milepæl blev markeret ved et besøg af klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen i fredags. 

Efterfølgende skrev han på Instagram:

- I går var jeg sammen med socialdemokratiets klimaordfører Anne Paulin på besøg hos GreenLab Skive. De producerer bæredygtig energi og omdanner til varme, electrofuels m.m. Imponerende hvad driftige mennesker og lokal opbakning kan føre til.

Anlægget i Skive håndterer 500.000 tons biomasse om året og producerer 19 millioner kubikmeter biogas om året. 

Better Energy dropper solcellepark

1. december 2020

Efter et noget uskønt forløb, hvor det nærmest har været umuligt at finde hoved og hale i holdninger, økonomiske kompensationer og interessekonflikter har Better Energy taget beslutning om ikke at opføre et solcelleanlæg på Ærø. 

- Når vi opstiller solcelleparker, er det afgørende, at det sker i tæt samarbejde med lokale myndigheder, naboer og medborgere. Hvis man ønsker, at der skal være lokalt ejerskab over solcelleparkerne, så vil vi ikke stå i vejen, siger Rasmus Lildholdt Kjær, administrerende direktør i Better Energy til Information.

Det drejer sig om en solcellepark på 26 MW. 

120 møller i 2022

Brasilianerne vil have dansk vind. Lige nøjagtigt 543 MW af slagsen. Og det bliver Vestas, der skal levere. Læs mere

Norsea køber op

Norsea har været på opkøb og investeret i IAT’s Base & Energy-division, som er specialiseret i at forsyne de danske felter i Nordsøen med blandt andet kompressorer, boreteknisk udstyr, borekroner og containere. Læs mere ..

Ørsted indgår aftale om 325 MW

1. december 2020

Det hollandske energiselskab Greenchoice forvalter en portefølje på 325 MW landvind i Holland.

Ørsted er nu blevet valgt til at bringe den grønne energi på markedet og skal således stå for at sælge og balancere strømmen fra Greenchoice's portefølje af landvind.

Ørsted afslutter frasalg

1. december 2020

Så kom Ørsted af med den tabsgivende del af naturgasforretningen.

Selskabet har netop afsluttet frasalget af forretningen for flydende naturgas (LNG) til Glencore. Frasalget af LNG-forretningen er sket som følge af Ørsteds strategiske fokusering på vedvarende energi.

European Energy afslutter tredje kvartal med stærk vækst 

Sagsbehandlingen af European Energys kystnære havmøllepark er sat i bero samtidig henter selskabet 300 millioner hos Danmarks Grønne investeringsfond og nu lukker vind- og solaktøren et tredie kvartal med vækst, stabile indtægter og høje forventninger til hele regnskabsåret. 

I tredje kvartal landede omsætningen på 300 mio. kr., driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 47 mio. kr.  og et nettoresultat før skat på ca. 23,8 mio. kr., oplyser European Energy i en pressemeddelelse.

Tønder og Haderslev har snøren ude efter nye kunder

En del af Tønder-by har været underlagt tilslutningspligt til naturgas. Den regel er ny ophævet og Tønder Fjernvarme har derfor sat jagten ind efter naturgas-kunderne  i områderne Ulriksallé og Tved - herunder Rosinfelt.

Bestyrelsesformand Peter Nørkjær fortæller at der har været stor interesse for fjernvarmen. Dog skal mindst 50-60 procent i et område koble sig på projektet før der kan rulles fjernvarme ud i området.(JydskeVestkysten)

I Haderslev håber Haderslev Fjernvarme at kunne starte udrulningen af fjernvarme til cirka 3.300 boliger i Haderslev, Starup og Marstrup til næste år. (JydskeVestkysten)

Mink blev begravet før risikovurdering af vandmiljøet

Det var først efter nedgravningen af de tusindvis af aflivede mink at Miljøstyrelsen udarbejdede sine risikovurderinger. 

Derfor måtte mink ved Boutrup Sø efterfølgende graves op og ned igen et andet sted, da de i første omgang lå tættere på vandmiljøet end de 300 meter, som Miljøstyrelsen fandt nødvendigt for at minimere risikoen for vandområderne. Læs mere ...

(Forsidefoto: Colourbox)

Artiklen er en del af temaet ENERGY UPDATE.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094