23948sdkhjf

Mink blev begravet før risikovurdering af vandmiljøet

Miljøstyrelsens risikovurderinger i forbindelse med nedgravning af de tusindvis aflivede mink blev først lavet, efter minkene var gravet ned, skriver Jyllands-Posten.

Det betød blandt andet, at mink ved Boutrup Sø efterfølgende måtte graves op og ned igen et andet sted, da de i første omgang lå tættere på vandmiljøet end de 300 meter, som Miljøstyrelsen fandt nødvendigt for at minimere risikoen for vandområderne. 

Massegravområderne til minkene blev taget i brug 7. november, viser en aktindsigt, som Jyllands-Posten har fået. Risikovurderingen fra Miljøstyrelsen kom først to dage senere. 

Fødevareminister Mogens Jensen (S) er allerede fratrådt som følge af sagen, og til avisen siger den nye minister, Rasmus Prehn (S), at det gik så hurtigt af hensyn til befolkningens sundhed.

- Fordi man sætter liv og helbred meget højt, og fordi vi er i en faretruende, verdensomspændende pandemi, hvor der er risiko for at dø af covid-19. Så for at være helt sikker på, at vi håndterer det bedst muligt, har man valgt at køre det her igennem hurtigt, siger han til Jyllands-Posten og tilføjer, at man traf beslutningen om nedgravning på et tidspunkt, hvor man blandt andet kunne se, at der ikke var mere kapacitet til at afbrænde de døde mink.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078