23948sdkhjf

Stort puslespil: Bladt-svejsere er påvirket af nordjyske corona-regler

Hos aalborgensiske Bladt Industries har man længe haft en plan liggende for funktionærernes hjemsendelse. Den har været aktiveret en gang før, hvor kontoret blev kørt ned på et absolut minimum for at beskytte den store produktion.

Nu sætter de nye nordjyske corona-restriktioner også produktionen under pres. For med produktionssites på både den ene og anden side af Limfjorden, i Aalborg og Frederikshavn, skal der et stort logistisk puslespil i gang for at holde produktionerne i gang.

- Vi har ansatte nord for Limfjorden, der ikke kan komme ind på fabrikken, men fordi vi også har et site i Frederikshavn, har vi måtte bytte rundt. Det er bare svært med svejsere og certifikater. Og de rigtige certifikater er altid på den forkerte side, så vi har også måtte flytte folk på udstationeringer, siger CEO Anders Søe-Jensen, Bladt Industries.

- Det har absolut ikke været nemt for os, men heldigvis er der kun tale om uger. 

Direktøren fortæller, at alle funktionærer i stort omfang er berørte af situationen. Og han vil vurdere, at det seneste tiltag ramte cirka 30 procent af de cirka 400 produktionsfolk, der er inklusiv indlejede ansatte. 

Svær situation

I det hele taget er det en svær situation i øjeblikket for de nordjyske virksomheder.

- Det kan godt være svært at vurdere, hvad der er kritisk hos virksomhederne, når man skal koge det ned i en gryde, der både hedder ansvar for virksomheden og samfundssind, siger Anders Søe-Jensen og fastslår, at virkeligheden bare er, at der ikke rigtig er nogen, der betaler industriens regning.

- Vi kan få kompenseret timelønnen, men så står vi til gengæld med dagbøder, der siger spar to. Så vi har ikke råd til at lukke produktionen ned.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11