23948sdkhjf

Energistyrelsen giver grønt lys: Nord Streams gasrørledninger må sættes i drift

Nord Stream 2 AG ansøgte den 18. november 2019 om tilladelse til drift af Nord Stream 2 rørledningerne på dansk kontinentalsokkel. 

Energistyrelsen har meddelt tilladelse til drift af Nord Stream 2 rørledningerne på en række vilkår, der skal sikre en sikkerhedsmæssig forsvarlig drift af rørledningerne.

- Vilkår fra etableringstilladelsen til Nord Stream 2 af 30. oktober 2019 er fortsat gældende i det omfang de endnu ikke er opfyldt eller fortsat er relevante i forbindelse med driften af rørledningerne. Idriftsættelse kan tidligst ske, når minimum én af rørledningerne er etableret og når relevante vilkår i etableringstilladelsen og driftstilladelsen er opfyldt, skriver Energistyrelsen. 

Tilladelsen meddeles i henhold til § 2 i bekendtgørelse nr. 1520 af 15. december 2017 om visse rørledningsanlæg på søterritoriet og kontinentalsoklen. Tilladelsen gives som følge af Danmarks forpligtelser efter FN’s havretskonvention. Efter FN’s havretskonvention er Danmark forpligtet til at tillade etablering og drift af transitrørledninger med respekt for sikkerhed, ressourcer og miljø.

Baggrund

Rørledningsprojektet er del af et større rørledningsprojekt, der består af to rørledninger til transport af gas fra Rusland til Tyskland.

Det drejer sig om to parallelle 1230 km lange naturgasrørledninger, som skal udgå fra Rusland og forløbe hen over russisk, finsk, svensk, dansk og tysk havområde og gå i land på den tyske kyst.

Rørledningerne kan transportere 55 mia. kubikmeter naturgas om året.

Myndighederne i Rusland, Finland, Sverige, Tyskland og Danmark har meddelt tilladelser til projektet.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109