23948sdkhjf

Ribe Biogas vil op på 440.000 ton

Ribe Biogas går med planer om at udvide sit anlæg med to nye reaktortanke, og projektet er kommet et skridt nærmere. Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg har netop sagt ja til at udarbejdelse af en miljøkonsekvensrapport; en undersøgelse af risiko, støj og lugt, skriver jv.dk

- Ribe Biogas er en vigtig spiller i arbejdet med den grønne omstilling, og jeg synes derfor, det er meget spændende, at der nu udarbejdes en miljøkonsekvensrapport til endnu en udvidelse af Ribe Biogas, siger formand for kommunens Plan & Miljøudvalg, Karen Sandrini, til avisen. 

Ribe Biogas har i de seneste år gennemgået en omfattende renovering og udbygning af anlægget. De to nye reaktortanke, som man nu vil opføre, skal anvendes til behandling af den øgede mængde biomasse. 

Sigter mod yderligere 135.000 ton biomasse

Ribe Biogas producerer i dag biogas ved afgasning af biomasse, der primært er baseret på husdyrgødning. Ribe Biogas behandler i dag 305.000 ton biomasse om året og ønsker at øge mængden med 135.000 ton biomasse om året til i alt 440.000 ton. Den øgede mængde biomasse vil hovedsageligt bestå af husdyrgødning fra omkringliggende landmænd og kildesorteret organisk dagrenovation. 

Samtidig vil Ribe Biogas ændre på biomassesammensætningen, så der i mindre grad anvendes energiafgrøder som for eksempel majs, og i højere grad anvendes husdyrgødning og lokale restprodukter. 

Efter starten i 1990 har Ribe Biogas i dag syv reaktorer og fjorten lagertanke på Koldingvej 19 i Ribe.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094