23948sdkhjf

15 lande står for skud: Konsortium skal rådgive udlandet om dansk fjernvarme- og køling

Et konsortium anført af Rambøll har indgået en rammeaftale med Energistyrelsen om at levere ekspertviden til Energistyrelsens partnerlande. 

Konsortiet består af Rambøll, Niras og DNV GL og skal bidrage med ekspertise inden for fjernvarme og -køling, herunder bl.a. energikortlægning, prognoser og analyse af varme- og kølebehov og -forsyning på nationalt, regionalt og kommunalt niveau samt udarbejdelse af kommunale og regionale varmeplaner.

- Jeg er glad for, at Energistyrelsen anerkender vores førende rolle inden for fjernvarme og -køling og det potentiale, det har i forhold til at gøre verdens energisystemer grønnere, siger Business Development Director Jens Ole Hansen fra Rambøll.

Konsortiet skal yde specialistbistand, når det kræves, for at sikre, at de implementerende parter i Energistyrelsens partnerlande har adgang til den relevante viden og kunnen og kan drage fordel af international knowhow. 

Komplementerer hinanden

Konsortiets parter komplementerer hinanden i forhold til teknisk kunnen og ekspertise. Ved at samle kræfterne, kan de tilbyde Energistyrelsen et stort internationalt netværk af lokalkontorer i hele verden og anerkendt ekspertise på dette område.

- Med lokal Rambøll-repræsentation i mange lande har vi adgang til lokal viden gennem nationale rådgivere i hvert land, hvilket vil sætte os i stand til at mobilisere tekniske eksperter til stort set enhver opgave, der måtte komme i forbindelse med Energistyrelsens internationale programmer og projekter, siger projektleder Isidore McCormack fra Rambøll. 

Aftalens varighed er 3 år, og den forventede værdi er 11 millioner kr.

15 partnerlande

Energistyrelsen har i øjeblikket programmer og projekter i 15 lande med det formål at fremme og integrere vedvarende energi og energieffektivitet og dermed reducere CO2-emissionerne.

Dette gøres ved at yde teknisk assistance i kombination med politisk dialog.

Programmerne og projekterne bygger kapacitet op hos partnerlandene, så de kan give kvalificeret input til national energi- og klimapolitik, strategier og planer i landene, der lige nu omfatter Kina, Vietnam, Mexico, Sydafrika, Ukraine, Tyrkiet, Indonesien, Etiopien, Indien, Ægypten, Tyskland, Storbritannien, USA, Holland og Sydkorea.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156